Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Column Winter: 'Dit is een goed stel!

KNVB Media
KNVB Media
14 juli 2016, 16:00

Aron Winter spreekt zijn team toe tijdens de training. - Foto: KNVB Media

"Een uur of negen zaten we in de bus naar het Duitse Ulm. Op weg naar het EK. Achter me zaten de jongens. En ik voelde, hoorde en zag het vanaf het moment dat we instapten. Teamgeest. Gretigheid. Plezier."

"Ze zijn gefocust op de momenten dat het moet en hebben lol op de momenten dat het kan. Die focus zie ik op het trainingsveld. Iedereen staat daar om als team beter te worden. Daarnaast hebben ze onderling afspraken gemaakt.

Om elkaar scherp te houden, te corrigeren en te stimuleren. Buiten het veld rusten ze en spelen ze spelletjes met elkaar. Van kaartspelletjes tot FIFA. Ook zie ik ze samen Pokémons vangen in het hotel of tijdens een wandeling langs de Donau.

Het is een hecht team. Dat was goed te zien tijdens onze eerste wedstrijd tegen Kroatië. De eerste helft waren we een klasse beter dan Kroatië. De kwaliteit en spelvreugde spatten er vanaf. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong. Na rust kwamen we snel met tien man te staan. Toen kwam het aan op karakter.

En dat toonden we. De jongens vochten voor elke meter en maakten zich ondergeschikt aan het teamresultaat. Ook de positieve beleving en houding van de jongens op de bank zegt veel over deze groep. De teamgeest die deze jongens hebben, is voor een coach heel fijn om te zien.

Vrijdag wacht Engeland. We hebben er zin in. Wat de uitslag ook wordt en hoe het verdere verloop van het toernooi ook mag zijn: één ding is me duidelijk. Dit is een goed stel, hoor!"

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen