Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK O19: Supersub Van der Heijden

KNVB Media
KNVB Media
10 juli 2016, 16:45

Dennis van der Heijden bereidt zich met Onder 19 voor op het EK. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar bereidt zich voor op het EK onder 19, dat van 11 tot en met 24 juli wordt gehouden in Duitsland. Wie spelen er in de kraamkamer van Oranje. De komende tijd stellen wij een aantal talenten voor, deze keer: Dennis van der Heijden, aanvaller van ADO Den Haag.

De datum 14 februari 2016 staat voor altijd in het geheugen van Dennis van der Heijden gegrift. De 18-jarige amateur van ADO Den Haag had in de week ervoor al gescoord voor Jong ADO Den Haag en de A1 en dus nam coach Henk Fräser hem mee naar Woudestein voor de wedstrijd tegen Excelsior. Van der Heijden, die in de jeugd ook bij Feyenoord en FC Dordrecht speelde, zit op dat moment nog op school en loopt stage bij de Gamma.

Droomdebuut

ADO Den Haag had het lastig in Rotterdam en stond 2-1 achter tot Van der Heijden in de 77e minuut het veld betrad. Het Haags Kwartiertje was net aangebroken en op de schouders van de jonge debutant rustte de zware taak om de verwachtingen van de fans in te lossen. Zijn eerste balcontact betekende meteen de gelijkmaker. Maar dat was slechts één hoofdstuk in het jongensboek. Want nog geen tien minuten later schoot de spichtige aanvaller zijn ploeg aan de leiding met zijn derde balcontact.

Dan mag je spreken van een droomdebuut. Maar het was ook de manier waarop Van der Heijden scoorde, die indruk maakte. "De eerste goal is een echte spitsengoal", zei Henk Fräser na afloop. "Hij kan wachten om de bal op het juiste moment te raken. Dat is een kwaliteit. Dat ga ik hem echt niet leren."

Supersub

Om die reden neemt KNVB-coach Aron Winter de aanvaller mee naar het EK in Duitsland. Voor de spitspositie heeft Van der Heijden concurrentie van Sam Lammers. Maar het is heerlijk voor een coach om een supersub op de bank te hebben als het in de wedstrijd niet loopt. En dat heeft Van der Heijden, die inmiddels voor 3,5 jaar is vastgelegd door ADO Den Haag, op het hoogste niveau bewezen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen