Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 na rust langs Zwitserland

KNVB Media
KNVB Media
29 februari 2012, 16:59

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft woensdagmiddag de oefeninterland in en tegen Zwitserland afgesloten met een 0-3 overwinning. Matthew Steenvoorden en Memphis Depay (2x) scoorden in Locarno. Alle treffers vielen na rust.

KNVB-coach Wim van Zwam toonde zich tevreden over het optreden van zijn ploeg. ,,De jongens hebben heel volwassen gespeeld. We hebben vrijwel niets weggegeven en maakten na de pauze het verschil. Na de 0-1 kregen we meer ruimte en onze snelle en creatieve spitsen wisten daar wel raad mee. Bovendien heb ik wat nieuwe jongens aan het werk kunnen zien en dat is goed bevallen. De groep waaruit ik kan putten wordt steeds groter.”

Steenvoorden opende na bijna 70 minuten spelen de score, vlak nadat Jürgen Locadia de Zwitserse keeper testte. De 0-2 kwam op naam van Depay, die een pass van Hakim Ziyech verzilverde. De PSV’er zorgde vervolgens ook voor het slotakkoord door oog-in-oog met de doelman koelbloedig af te ronden.

Voor Onder 19 was de oefeninterland tegen de Zwitsers de laatste test richting de eliteronde voor EK-kwalificatie. Eind mei wordt er in Tsjechië tegen Frankrijk, Noorwegen en het gastland gespeeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK in Estland.

Statistieken:

Zwitserland – Nederland 0-3 (0-0).

Scoreverloop: 69. Steenvoorden 0-1, 76. Depay 0-2, 87. Depay 0-3.

Opstelling: Verhulst (46. Bertrams), Sporkslede (70. Pelupessy), Rekik, Denswil, Dijks (70. Van Huijgevoort), Boccara (60. Steenvoorden), David (46. Ziyech), Ebecilio, Slagveer (60. Botaka), Achahbar (46. Locadia), Depay.

Volg ons ook op Twitter!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen