Onder 19 imponeert tegen Engeland

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2011, 21:37

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar imponeerde dinsdagavond in Putten. Oefenpartner Engeland werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd. ,,Vooral het eerste half uur was een genot om naar te kijken”, aldus KNVB-coach Wim van Zwam.

Onder 19 had nog iets goed te maken na de 1-0 nederlaag in en tegen Italië van vorige week. Van Zwam: ,,Het voetbal was niet slecht, maar er moest vijf tot tien procent bij om een volgende stap te maken. Dat realiseerden de jongens zich heel goed. Ze wilden zichzelf meer pijn doen en dat is gelukt.”

Wat heet. Onder 19 overrompelde de Engelsen vrijwel meteen na de aftrap. Van Zwam en staf genoten vanaf de zijkant, evenals de vele toeschouwers. Zo liep het aan de rechterkant als een trein, met Ajacieden Ruben Ligeon en Jody Lukoki, en ook van de linkerkant, met Ola John, kwam veel gevaar. Het overwicht resulteerde uiteindelijk in een goal van Luc Castaignos, die de lange hoek uitkoos voor een doeltreffend schot.

John twee keer succesvol

Vlak na rust kreeg Engeland een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de paal stond een doelpunt in de weg. Onder 19 herpakte zich en trok het initiatief weer naar zich toe. John maakte de 2-0 op aangeven van Castaignos en de Twente-speler zorgde ook voor de 3-0, na een steekpass van Oguzhan Őzyakup. ,,Alle goals waren van een hoog niveau”, aldus Van Zwam.

In mei probeert Onder 19 in Tsjechië kwalificatie voor het EK af te dwingen. Het resultaat tegen Engeland gaf het zelfvertrouwen een boost. ,,We hebben onszelf een dienst bewezen. Bovendien is de groep waaruit ik kan putten breder geworden. Quincy Promes en Mike te Wierik debuteerden en deden dat uitstekend. Dat zijn allemaal pluspunten. Een compliment voor het hele team”, besloot Van Zwam.

Statistieken:

Nederland – Engeland 3-0 (1-0).

Scoreverloop: 20. Castaignos 1-0, 57. John 2-0, 80. John 3-0.

Opstelling: Verhulst; Ligeon (82. Verkoelen), Te Wierik, Martins Indi (46. Denswil), Wijnaldum; Promes, Őzyakup, Bouy (76. Koppers); Lukoki (72. Van Ewijk), Castaignos (63. Janga), John.

Volg ons ook op Twitter!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven