Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 haalt flink uit

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2008, 13:54

Foto:

Hij vroeg het zich na afloop wel even af: was Onder 19 nou zo goed, of waren de Schotten zo slecht? Hoe dan ook, Wim van Zwam kon niets anders dan tevreden zijn na de overwinning van 5-0.

In het oefenduel op Sportpark Panhuis, van amateurclub GVVV uit Veenendaal, was het team van de KNVB-coach vrijdagavond veel te sterk voor zijn opponent. Bij rust leidde Onder 19 al met 2-0 door treffers van Nacer Barazite en Lucas van Oeveren, die een actie van Luis Pedro met het hoofd afrondde.

Na rust drukte de ploeg het krachtsverschil verder uit via Marko Vejinovic (die voorheen Matic heette), wederom Barazite en Kay Velda.

Boodschap overgekomen
,,Een goede start van de oefencampagne", zei Van Zwam na afloop begrijpelijk. ,,We hebben ter voorbereiding op de EK-kwalificatie drie goede dagen gehad. Ik heb de spelers proberen duidelijk te maken waar het om ging en ik denk dat de boodschap is overgekomen. De Schotten speelden weliswaar magertjes, maar wij hebben het bij vlagen heel aardig gedaan."

Vooral aanvallend toonde het team aan veel potentie te hebben - en de groep was vanwege onder andere blessures en clubverplichtingen zelfs nog niet compleet. ,,Een prettige constatering, want ik verwacht dinsdag in het oefenduel in en tegen Engeland meer weerstand. Na die dag hoop ik een goed beeld te hebben van de gehele selectie."

Voorbereiding
De oefenduels gelden als voorbereiding op het eerste EK-kwalificatietoernooi van het seizoen 2008/'09. Onder 19 treft in groep 6 Litouwen en gastlanden Duitsland (Europees kampioen) en Luxemburg. Deze duels staan gepland op 9, 11 en 14 oktober.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
05-09-2008, Veenendaal

Onder 19-Schtoland 5-0 (2-0).

Scoreverloop: Nacer Barazite 1-0, Lucas van Oeveren 2-0, Marco Vejinovic 3-0, Nacer Barazite 4-0, Kay Velda 5-0.

Opstelling Onder 19: Jeroen Zoet (PSV), Ridney Cairo (PSV), Kaj Ramsteyn (Feyenoord), Jeffrey van Nuland (RKC Waalwijk), Patrick van Aanholt (Chelsea), Marko Vejinovic (AZ), Nacer Barazite (Derby County), Kay Velda (PSV), Lucas van Oeveren (Sparta Rotterdam), Lars Hutten (PSV), Luis Pedro (Feyenoord).

Wissels: 46. Ramsteyn vervangen door Mart Dijkstra (FC Groningen), 46. Hutten vervangen door Georginio Wijnaldum (Feyenoord), 60. Vejinovic vervangen door Ben Rienstra (AZ), 60. Pedro vervangen door Richard Stolte (Heerenveen), 70. Van Oeveren vervangen door Luciano Narsingh (sc Heerenveen).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen