Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vicente Besuijen (AS Roma): 'We hebben op z'n Italiaans gestreden'

Francis Grondhuis
KNVB Media
22 maart 2019, 22:00

Onder 18 boekte in Katwijk een 2-0 overwinning op Italië. - Foto: KNVB Media

Een mooi land dat Italië. Met een voetbalcultuur waar op sommige vlakken nog wel wat van te leren valt. Voor Onder 18-international Vicente Besuijen smaakte de fel bevochten 2-0 overwinning op de Italianen daarom des te zoeter.

Vicente Besuijen.

De snelle en behendige rechtsbuiten heeft op jonge leeftijd al een bijzonder pad bewandeld. Geboren in Colombia, geadopteerd door een Nederlands echtpaar en via Ajax en Volendam in het vizier van AS Roma gekomen. Daar voetbalt hij nu ruim een jaar. En hij heeft het naar zijn zin in de eeuwige stad. Spreekt de taal ook al heel behoorlijk. 

"Bello, bello. Sono contento." 

Een pesterijtje richting zijn twee teamgenoten van AS Roma, nadat Onder 18 in Katwijk de zege had veiliggesteld. In de weken voorafgaand aan de oefeninterland waren ze vanzelfsprekend al begonnen met de verbale strijd. "En nu kan ik goed terugkeren naar Rome", lacht Besuijen.

Leren van de Italianen

We hebben een mooi jaar neergezet met dit team.

Vooral vanwege de manier waarop Onder 18 voor de dag kwam op het veld van Quick Boys. Vol energie en bereid om de strijd aan te gaan. "Vandaag hebben we tot de laatste minuut alles gegeven", vond Besuijen. Op z'n Italiaans bijna. Iets wat hij dagelijks aan den lijve ondervindt. "Italië is een apart en mooi voetballand. Met spelers met veel temperament. Het is mannelijker en gedisciplineerder dan in Nederland. Daar kunnen we best wat van leren. Wij zijn wat vrijer in onze benadering en speelwijze."

In Katwijk combineerde Onder 18 beide aspecten en luidde daardoor het seizoen uit met een fraaie zege. "We hebben een mooi jaar neergezet met dit team", concludeert Besuijen. "Het begon wat stroef. We spelen geen EK-kwalificatie en was best even lastig. Maar je moet altijd met trots voor je land spelen en we zagen dit jaar als voorbereiding op het komende jaar in Onder 19 waar weer wel een EK op het spel staat. Daardoor konden we een stijgende lijn inzetten. Met een leuke groep spelers en een trainersstaf die ons wilde helpen beter te worden. Daar moeten we dankbaar voor zijn."

Lees ook Lees ook Onder 18 sluit seizoen in stijl af met 2-0 zege op Italië    

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen