Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 18 laat in Denemarken tweede winst glippen

Francis Grondhuis
KNVB Media
4 september 2017, 14:45

Oranje onder 18 voor het tweede oefenduel met Denemarken in Nyborg, - Foto: KNVB Media

Met een licht teleurgesteld gevoel stapte Oranje onder 18 maandagmiddag op Kastrup Airport in het vliegtuig terug naar huis. In de tweede oefeninterland tegen Denemarken hadden de Oranjetalenten de winst opnieuw voor het grijpen, maar bleven ze door een strafschop diep in blessuretijd op een 1-1 gelijkspel steken.

Zakaria Aboukhlal: uitstekende treffer tegen Denemarken.

Een domper, noemde KNVB-coach Bert Konterman die late gelijkmaker. "Want het was echt niet nodig." Even daarvoor was zijn ploeg namelijk op een verdiende voorsprong gekomen. Met nog een paar tellen op de klok van de reguliere speeltijd maakte Achraf el Bouchataoui slim gebruik van de straffe wind en verzond een dieptepass op de lopende Zakaria Aboukhlal. Die omspeelde soepel zijn tegenstander en schoot vanaf elf meter feilloos raak: 0-1.

Strafschop in slotseconden

Weliswaar een erg late treffer, maar wel een beloning voor een goede wedstrijd. Nu nog de zege over de streep trekken en Onder 18 zou - na de 2-1 zege van vrijdag - de tweeluik met de Deense leeftijdsgenoten in Nyborg met een tweede winstpartij perfect afsluiten. Het liep anders. In de slotseconden versierde Denemarken een strafschop toen Andrew Mendonca in een duel met zijn directe tegenstander te laat timede. Keeper Fabian de Keijzer kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

Onder 18 baalde even stevig, maar coach Konterman keek al snel naar het grotere plaatje. "Het eerste uur speelden we namelijk ontzettend goed en daar ben ik heel tevreden over." In een ietwat aftastende wedstrijd hield Oranje, dat op zeven posities was gewijzigd in vergelijking met het duel van vrijdag, eenvoudig de controle en gaf geen enkele kans weg. "We haalden echt een heel hoog niveau", zag Konterman. "Daar waren we ook naar op zoek. We gingen de duels als mannen aan, waren dominant en als we de bal eens kwijtraakten, dan zetten we zó veel druk dat we hem binnen no time weer terug hadden."

Jupiler League

De structuur was weg, het spel golfde op en neer en er gebeurde van alles.

Volgens het boekje dus, vooral de manier waarop de taken werden uitgevoerd. Ook kreeg de ploeg een aantal mogelijkheden. De enige smet was dan ook dat een doelpunt lang uitbleef. Dat beide ploegen het spektakel voor de slotfase bewaarden, paste precies bij het verdere verloop van het oefentreffen. Nadat aan beide kanten veel werd gewisseld - zes Deense wissels, drie aan Nederlandse zijde -, sloeg de chaos toe. "Het werd een soort Jupiler League-wedstrijd", vond Konterman. "De structuur was weg, het spel golfde op en neer en er gebeurde van alles."

Nederland profiteerde als eerste met de late goal van Aboukhlal, maar kon dus uiteindelijk niet de volle buit pakken. "Daar zijn we teleurgesteld in. Je wilt gewoon winnen. Maar ik ben wel heel blij met de manier waarop we het eerste uur speelden. En terugkijkend op de hele week kan ik alleen maar tevreden zijn. Zes keer goed kunnen trainen en twee uitstekende wedstrijden gespeeld. Hier kunnen we mee verder."

Eerste interland op Campus

Donderdag 5 oktober komt Onder 18 opnieuw in actie. Dan spelen de Oranjetalenten op de KNVB Campus in Zeist een oefeninterland tegen Oostenrijk. Hier wordt om 18.30 uur afgetrapt. Dit duel zal de eerste officiële interland op de vorig jaar geopende KNVB Campus zijn.

Statistieken

Wedstrijd
Denemarken - Nederland 1-1 (0-0).

Scoreverloop
90. Zakaria Aboukhlal 0-1; 90+2. Nikolai Frederiksen (pen.) 1-1.

Geel
Nikolaj Leth, Nicolai Madsen, Sebastian Hausner (Denemarken); Justin de Haas, Delano Ladan (Nederland).

Opstelling Nederland
De Keijzer, Mendonca, Daverveld, St. Jago,  Bakker (62. De Haas), Haspolat (62. El Bouchataoui), Kökcü, Smeulers, Mallahi (62. Familia-Castillo), Ladan, Aboukhlal.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen