Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 18 vol passie, maar verliest

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2016, 19:00

De interland tussen de Onder 18-teams van Nederland en Duitsland was er een op het scherpst van de snede. - Foto: KNVB Media

Vaak op, en af en toe over het randje. De interland tussen de Onder 18-teams van Nederland en Duitsland was er een op het scherpst van de snede. Vanaf het eerste fluitsignaal fysieke strijd, verhitte emoties en een hoog tempo. "Dit soort wedstrijden wil je iedere week wel spelen", vond coach Kees van Wonderen.

Zijn ploeg stond maandag na negentig intensieve minuten wel aan de verkeerde kant van de score: 1-2. Dat betekende dat Oranje onder 18 na het gelijkspel tegen Ierland (1-1), drie dagen eerder, de trainingsstage in het Spaanse Salou zonder winstpartij afsloot. Misschien het enige punt van kritiek, want Van Wonderen was vooral opgetogen over de kwaliteit van beide interlands.

Uitgedaagd

"We zijn twee keer echt getest en uitgedaagd, met name op intensiteit. En niet alleen dat. Ik ben ook blij met de manier waarop de jongens dat hebben ingevuld. Ze moesten echt knokken om in de wedstrijd te komen én te blijven. Dat was mooi om te zien. Naast goed voetbal moet je ook strijd en passie leveren om iets voor elkaar te krijgen. Daarmee zijn ze hier de voorbije dagen volop geconfronteerd", aldus Van Wonderen die als Feyenoorder in 1999 de landstitel won en drie jaar later de UEFA Cup.

Meteen vanaf de eerste minuut vlogen beide teams erop. Vanwege de beperkte ruimte - het veld op het Complex Esportiu Futbol had minimale afmetingen - ontstonden er meteen veel duels. Daarbij ging het er stevig aan toe, soms te stevig in de ogen van de Duitse coach Meikel Schönweitz die drie spelers geblesseerd zag afhaken. "Dat was vervelend, maar het gebeurde niet moedwillig", oordeelde Van Wonderen. "Na afloop waren we het allebei over eens dat dit een geweldige partij op hoog niveau was. Ik heb er in ieder geval enorm van genoten."

Van de Looi schiet raak

Onder 18 kwam na twintig minuten door een eigen slordigheid op achterstand. In de opbouw gleed bij middenvelder Leandro Fernandes de bal onder zijn voet door, een foutje dat door de Duitsers vakkundig werd afgestraft. Drie minuten later stond het alweer gelijk, toen diezelfde Fernandes een vrije trap vanaf de rechterkant van het strafschopgebied verrassend teruglegde op de zestien meter en Tom van de Looi klaar stond om via de onderkant van de lat raak te schieten: 1-1.

Met een gelijke stand de rust ingaan, zou voor Onder 18 een prima scenario zijn, maar in de extra tijd prikten de Duitsers toch een goal voorbij doelman Mike van de Meulenhof. Die teleurstelling bleef echter niet hangen, want in het eerste kwartier na rust pakte Nederland duidelijk het initiatief. De Oranjetalenten kregen drie goede kansen op rij. Spits Dylan Vente schoot tweemaal niet zuiver genoeg in en een fraai schot van invaller Ferdi Kadioglu dreigde de verre hoek in te zeilen maar werd geblokt door een verdediger.

Over en sluiten

"Daarna was het over voor ons en kreeg Duitsland een paar grote kansen op de 3-1", zag Van Wonderen. Die derde treffer viel niet. Wel verloor Onder 18 in de slotfase centrale verdediger Navajo Bakboord die te hard inkwam en zijn tweede gele kaart van de wedstrijd moest incasseren. 

Statistieken:

Wedstrijd
Nederland - Duitsland 1-2 (1-2).

Scoreverloop
20. Timothy Tillman 0-1; 23. Tom van de Looi 1-1; 45+2. Torben Müsel 1-2.

Geel
Boy Kemper (Nederland).

Rood
Navajo Bakboord (Nederland).

Opstelling Nederland
Van de Meulenhof, Bakboord, Markelo (66. Asmelash), Kemper, Culhaci, Lonwijk, Fernandes (46. Piroe), Van de Looi (37. Duarte), Nunnely (61. Kadioglu), Vente, Malen.


KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen