Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 18 onderuit tegen Russen

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2016, 21:30

Onder 18 ging onderuit tegen Rusland. - Foto: KNVB Media

Met drie debutanten in de gelederen heeft het Nederlands elftal onder 18 jaar het niet kunnen bolwerken tegen Rusland. De jeugdinternationals gingen in een oefeninterland in Lisse met 2-0 onderuit tegen de Russische leeftijdsgenoten. "Het verschil zat puur in het rendement", oordeelde interim-coach Maarten Stekelenburg.

Terwijl de generatiegenoten van Onder 17 en Onder 19 deze week druk in de weer zijn in de EK-kwalificatie, speelde Onder 18 op sportpark Ter Specke alweer de zesde oefeninterland van het seizoen. Ditmaal met een andere coach op de bank, want voor Kees van Wonderen was het deze interlandperiode ondoenlijk om zijn dubbelfunctie bij de KNVB te combineren.

De oud-international vertoeft momenteel in Duitsland waar hij Onder 17 naar de EK-eindronde tracht te loodsen en kon daarom in Lisse niet van de partij zijn. Zijn plaats in de dug-out werd donderdag tijdelijk overgenomen door Maarten Stekelenburg die tussen 2013 en 2015 de scepter zwaaide over Oranje onder 17.

Interlanddebuut

Stekelenburg gunde drie spelers hun interlanddebuut. Nooit eerder droegen Junior van de Velden (FC Utrecht), Kaj Sierhuis (Ajax) en Lars ten Teije (Vitesse) het oranjeshirt, ook niet in een van de jongere leeftijdscategorieën. "Ze hebben allen naar behoren gespeeld", vond Stekelenburg.

Sierhuis kon zichzelf na een kwartier spelen al een onvergetelijk debuut bezorgen toen hij een voorzet vanaf links van Ten Teije voor het intikken had. Met binnenkant voet schoot hij echter voorlangs. Een kwestie van slordigheid. "Want die bal had er zeker wel in gemogen", aldus Stekelenburg die eerder een vrije trap van Jay-Roy Grot in het dak van het doel zag belanden en tegelijkertijd waarnam dat ook de Russen hun mogelijkheden kregen.

Drie minuten, twee goals

Na rust herhaalde dat patroon zich. Met groot verschil dat Rusland ditmaal de kansen wél verzilverden. Nadat eerst Sierhuis twee mogelijkheden liet liggen, sloegen de Russen na een kwartier in de tweede helft wel toe. Binnen drie minuten maakten zij het verschil door tweemaal te scoren.

Met een paar nieuwe krachten trachtte Onder 18 alsnog op zoek naar een goal te gaan, maar verder dan redelijke kansen voor Mink Peeters en Ferdy Druijf kwam de ploeg niet. Stekelenburg: "Rusland was een goed team, stak fysiek goed in elkaar en opereerde vanuit een gesloten organisatie. Wij konden op fysiek vlak goed mee, maar het verschil zat vooral in het rendement. We hebben meer kansen gecreëerd en minder kansen tegen gehad, maar toch hebben we verloren. Dat doen we onszelf aan. Wanneer we beter met de kansen omgaan, dan winnen we zo'n wedstrijd."

Statistieken:

Nederland - Rusland 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 60. Ivan Obliakov 0-1; 63. Anton Terekhov 0-2.

Geel: Van de Velden, De Wit (Nederland)

Opstelling Nederland: Nijhuis, Troupée, Zeefuik, Van de Velden, Mühl (64. Knoester), De Wit, Kongolo (77. Schuurman), Velanas (77. Druijf), Grot, Sierhuis, Ten Teije (64. Peeters).

 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen