O-18 gelijk tegen Noord-Ierland

26 maart 2015, 22:14

Onder 18 heeft donderdag het oefenduel tegen Noord-Ierland met 1-1 gelijkgespeeld. In Alphen aan den Rijn maakte Frenkie de Jong tien minuten voor tijd de enige Nederlandse treffer.

Noord-Ierland koos voor een verdedigende tactiek terwijl Nederland domineerde en kansen creëerde. De ploeg slaagde er echter steeds niet in om de openingstreffer te maken. Voor rust zorgden Juninho Bacuna (twee keer), Kenneth Paal en Wellington Verloo voor gevaar en was Teun van Zweeden nog het dichtste bij de openingstreffer. Zijn inzet na een corner ging echter net naast.

Uit hun schulp

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, maar kropen ook de Noord-Ieren zo af en toe uit hun schulp. De kansen voor Oranje waren dit keer groter. De inzet van Bacuna werd van de lijn weggewerkt en invaller Adham El Idrissi stuitte eerst op de doelman waarna hij in de rebound op de lat schoot.

Nadat doelman Yanick van Osch al een keer goed had opgetreden kwam Noord-Ierland in de 77ste minuut verrassend op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant werd goed binnengekopt. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten. Vier minuten later tikte Frenkie de Jong een voorzet van Steven Bergwijn achter de Noord-Ierse doelman: 1-1.

In de slotfase had Onder 18 de kansen om alsnog de zege binnen te halen. El Idrissi stuitte op de keeper en kwam even later net te laat bij een voorzet van de opgekomen Verloo.

Geluk

KNVB-coach Maarten Stekelenburg vond dat zijn ploeg het geluk niet aan zijn zijde had gehad. ,,Het zat tijdens de wedstrijd steeds net niet mee. Daarentegen hebben wij met name in de eerste helft in een iets te laag tempo gespeeld. We creëerden toen te weinig, maar gaven ook niks weg. Na rust ging het beter, maar waren we soms ook slordiger. Hierdoor kon Noord-Ierland er af en toe gevaarlijk uit komen. Na de 1-0 maakten wij gelukkig snel gelijk en hadden we uiteindelijk alsnog de winnende kunnen maken.”

Onder 18 – Noord-Ierland 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 77. 0-1, 81. De Jong 1-1

Opstelling Nederland: Van Osch, Van Zweeden, Lelieveld, Klein Holte, Verloo, De Jong, Bacuna (65. Berden), Paal (82. Helmer), Bergwijn, Vlap (65. El Idrissi), Owobowale (65. Beij).