O18 verliest van felle Schotten

KNVB Media
KNVB Media
10 september 2013, 18:07

Foto: KNVB

Oranje onder 18 heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-0 verloren van Schotland. Op die nederlaag was weinig af te dingen. De mannen van KNVB-coach Remy Reijnierse moesten het vooral fysiek afleggen tegen de fellere Schotten. ,,En we geven twee keer de assist op een doelpunt van hen”, constateerde Reijnierse.

Voor rust ging het duel gelijk op. Onder 18 was een paar keer dicht bij een doelpunt via afstandschoten van Richairo Zivkovic en Bram van Eijck. De aanvallers stuitten echter op de Schotse goalie of mikten net naast. De grootste kans was voor Nick Doodeman. De buitenspeler kreeg de bal teruggelegd vanaf de achterlijn, maar knalde van dichtbij over.

Persoonlijke fouten

Kort na rust kwam Schotland op 1-0 na een persoonlijke fout in de Oranje-defensie, waarna Onder 18 niet bij machte was het tij te keren. In tegenstelling; Reijnierse zag zijn ploeg ver terugvallen. ,,We werden overdonderd”, zag de coach. ,,De Schotten waren erg agressief en fel op de bal en daar hadden wij zichtbaar moeite mee. Dat zijn deze jongens duidelijk nog niet gewend.”

Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg een beslissende 2-0 voorsprong, nadat kort daarvoor Doodeman een goede mogelijkheid had laten liggen. Hij schoot voorlangs waar een balletje breed wellicht beter was geweest. Aan het Schotse doelpunt was wederom slordig balverlies in de verdediging vooraf gegaan. ,,In potentie zijn we zeker niet minder dan Schotland”, vond Reijnierse. ,,Maar als je deze wedstrijd bekijkt, dan hebben we terecht verloren.”

Enthousiaste groep

Ondanks de nederlaag had Reijnierse ook genoeg goede dingen gezien. ,,Het is een enthousiaste groep, die wat wil leren. We hebben ze bewust veel vrijheid gegeven en daar zijn ze goed mee om gegaan. En daarnaast zijn we nu voor het eerst met deze jongens vier dagen bij elkaar geweest. Dan let je ook op andere dingen. Hoe coachbaar is iemand, hoe traint hij en hoe functioneert hij in de groep? Dat soort zaken zijn dan misschien nog wel belangrijker dan een balletje binnenkant of buitenkant paal.”

Statistieken:

Schotland - Nederland 2-0 (0-0).

Scoreverloop:  49. 1-0, 74. 2-0.

Opstelling: Indy Groothuizen (46. Michael Verrips), Terry Lartey Sanniez (46. Stef Gronsveld), Damian van Bruggen, Jerry St Juste (46. Phebian James), Leroy Owusu (75. Jerry St Juste),  Rewan Amin (46. Jordy Bruijn), Stijn Spierings (46. Bart Nieuwkoop), Dabney dos Santos Souza, Nick Doodeman (46. Pelle van Amersfoort), Richairo Zivkovic (65. Nick Doodeman) Bram van Eijk (46. Tarik Kada).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven