Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Valse start WK-team Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2009, 22:45

Foto:

Het WK-team onder 17 moet op het wereldkampioenschap in Nigeria direct in de achtervolging. De Nederlandse talenten verloren zondagavond het openingsduel van Colombia (1-2). Oranje kwam maar niet door de Zuid-Amerikaanse verdedigingsmuur en wist alleen vanaf de strafschopstip te scoren.

De benutte penalty van aanvoerder Oguzhan Özyakup, na een kleine zeventig minuten spelen, leek het WK-team over een dood punt te helpen. Het betekende de gelijkmaker (1-1) in de wedstrijd en bracht de hoop op een goed resultaat weer terug. De manier waarop Özyakup met de bal onder zijn arm weer terug spurtte naar de middenlijn, was tekenend voor de gretigheid van Oranje.

,,Maar drie minuten later gaven we het alweer weg”, baalde KNVB-coach Albert Stuivenberg. De Colombiaanse spits Cordoba werd over het hoofd gezien door de Nederlandse defensie en schoot beheerst binnen: 1-2. Die klap kwam het WK-team niet meer te boven. In de slotfase zocht Nederland wanhopig naar een opening in de Colombiaanse verdedigingsmuur, maar die bleek onvindbaar. Dichter dan een afzwaaier van spits Luc Castaignos kwam Oranje niet.

De drie punten gingen daarmee verdiend naar Colombia. De Zuid-Amerikanen speelden het spelletje slim, gaven achterin vrijwel niets weg en wisten voorin wel raad met een kans. Nederland stelde daar te weinig tegenover. De tegentreffers werden te gemakkelijk weggegeven en in aanvallend opzicht wist Oranje slechts één uitgespeelde kans te creëren. Al in de derde minuut legde Castaignos prima terug op de instormende Özyakup. Met zijn mindere linkerbeen maaide de aanvoerder echter over de bal.

Balen en weer doorgaan

,,Dit is natuurlijk teleurstellend”, concludeerde KNVB-coach Stuivenberg na afloop. ,,Wij hebben een jong team en Colombia was een stapje verder. Gedurende de tweede helft verdween de energie uit de ploeg en konden zij ons onder druk zetten. Buiten dat hebben we de goals ook te gemakkelijk weggegeven.”

De coach moet zijn team weer zien op te lappen voor de confrontatie met Gambia, aanstaande woensdag. De Afrikanen verloren zondag ook hun openingsduel (0-2 van Iran). Stuivenberg: ,,We gaan eerst goed uitrusten en de wedstrijd nabespreken aan de hand van de beelden. Daarna zullen we ons gaan richten op Gambia.”

De laatste groepswedstrijd staat zaterdag 31 oktober op het programma in het Nnamdi Azikiwe Stadion in Enugu, tegen Iran. De nummers één en twee van de zes poules, alsmede de vier beste nummers drie, plaatsen zich voor de achtste finales.

STATISTIEKEN:

Nederland-Colombia 1-2 (0-0).

Scoreverloop: 56. Castillo 0-1, 69. Özyakup 1-1 (penalty), 72. Cordoba 1-2.

Geel: Özyakup (Nederland), Castillo (Colombia).

Opstelling Nederland: Patrick ter Mate (Vitesse/AGOVV), Ruben Ligeon (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Dico Koppers (Ajax), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Zakaria Labyad (PSV), Adam Maher (AZ), Oguzhan Özyakup (Arsenal), Shabir Isoufi (Feyenoord), Luc Castaignos (Feyenoord), Ola John (FC Twente/Heracles).

Wissels: 61. Maher vervangen door Bob Schepers (Cambuur Leeuwarden), 75. John vervangen door Tom Boere (Ajax), Martins Indi vervangen door Ouasim Bouy (Ajax).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen