Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK-team klaar voor sterk Gambia

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2009, 16:45

Foto:

Nederland speelt woensdag in Nigeria de tweede groepswedstrijd op het wereldkampioenschap voor spelers onder 17 jaar. Na de 2-1 nederlaag in het openingsduel met Colombia is ditmaal Gambia de tegenstander. De aftrap in het UJ Esuene Stadion in Calabar is om 16.00 uur.

,,Gambia is een zware tegenstander'', blikt KNVB-coach Albert Stuivenberg vooruit. ,,We hebben samen met de spelers de wedstrijd van Gambia tegen Iran geanalyseerd. Uit de beelden komt duidelijk naar voren dat Gambia, ondanks de 2-0 nederlaag, de betere ploeg was. Ze zijn fysiek sterk en spelen onvoorspelbaar. We zullen er onze handen aan vol hebben. Maar er liggen absoluut kansen, zoals we die ook tegen Colombia hebben gehad. We zullen ze nu alleen beter moeten benutten.''

Aanvoerder Oguzhan Özyakup staat tijdens dit WK onder 17 in Nigeria inmiddels 'op scherp'. De middenvelder van Arsenal kreeg in de wedstrijd tegen Colombia, waarin hij uit een penalty voor de enige Nederlandse treffer tekende, een gele kaart. Spelers die in verschillende wedstrijden twee gele kaarten ontvangen, worden automatisch een duel geschorst. Na de kwartfinale worden 'enkele' gele kaarten kwijtgescholden.

De laatste speelronde in groep C staat komende zaterdag (31 oktober) om 16.00 op het programma. Gambia treft Colombia in Calabar, terwijl Nederland en Iran op datzelfde tijdstip in Enugu tegenover elkaar staan. De nummers 1 en 2 van de zes poules, net als de vier beste nummers 3, plaatsen zich voor de achtste finales.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen