Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 sluit drieluik in Spanje af met belangrijke les

KNVB Media
KNVB Media
15 november, 16:00

Onder 17 sloot het oefendrieluik in Spanje af met een 1-0 nederlaag tegen Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is naar Spanje afgereisd voor drie oefenduels. Na een zege en een gelijkspel tegen Mexico volgde een 1-0 nederlaag tegen Tsjechië.

Onder 17 toonde opnieuw twee gezichten zag assistent-coach Maurice Hagebeuk, die als eindverantwoordelijke op de bank zat omdat coach Mischa Visser wegens familie-omstandigheden genoopt was naar huis te gaan. "Net als in het tweede duel tegen Mexico was onze eerste helft heel matig. Je merkte aan alles dat Tsjechië kwam om te winnen. Ze brachten een enorme intensiteit mee een speelden met sterke drive."

Matig aan de bal

Zet daar tegenover dat Nederland juist heel slap begon in het Campo Municipal Las Fuentes in Aspe en het is niet vreemd dat de Tsjechen al in de tiende minuut de leiding namen via een doelpunt van Adam Pudil. Hagebeuk: " We waren ook heel matig aan de bal. Veel onzuivere passes of ballen die de tegenstander steeds de kans gaven om ons druk te zetten in plaats van dat we achter de druk kwamen te voetballen."

Net als in de tweede wedstrijd tegen Mexico en ook al tijdens eerdere oefenduels tegen Spanje herpakte Onder 17 zich in de tweede helft. We hebben 45 minuten lang op de helft van Tsjechië gespeeld", zegt Hagebeuk. "Met vijftig meter in je rug moet je dan altijd oppassen voor de counter. Tsjechië was af en toe wel dreigend, maar echte kansen kregen ze niet."

— Assistent-coach Maurice Hagebeuk zat als eindverantwoordelijke op de bank, omdat coach Mischa Visser wegens familie-omstandigheden terug naar huis was gereisd. 

Beste voetbal

Nederland wel, maar in de afwerking ontbrak de finesse en misschien ook wel een beetje geluk. Hagebeuk: "Tsjechië heeft de overwinning er in de slotfase echt uitgesleept." En dus overheerst de teleurstelling. "Het is gewoon zonde, ook omdat we hier al eerder tegenaan zijn gelopen. Maar dat is een belangrijke les die we meenemen naar de EK-kwalificatie. Dan  mag je geen helft meer morsen."

Wat dat betreft kan Onder 17 zich vasthouden aan de eerste helft van het openingsduel tegen Mexico (5-0). Daarin legde de ploeg de lat voor zichzelf hoog met het beste voetbal dat ze tot nu toe hebben gespeeld.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland O17 - Tsjechië O17 0-1 (0-1)

Scoreverloop
10. Adam Pudil 0-1.

Opstelling
Meijster, Breinburg (77. Kalokoh), Blokzijl (46. Van den Heuvel), Rovers, Vos (46. Mastoras), Huijsen, Kleijn (77. Splinter), Milambo (62. Babadi), Banzuzi (62. Gijselhart), Slory (62. Rust), Rijkhoff (62. Van Duiven).

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen