Onder 17 verliest ook tweede duel van Spanje

Mathieu Hilgersom
10 oktober 2021, 14:30

De basiself van Oranje Onder 17 tegen Spanje. - Foto: KNVB Media

Onder 17 heeft ook het twee oefenduel tegen Spanje verloren. Na de 2-0 nederlaag op vrijdag werd het zondag in La Nucia 2-1. David Kalokoh maakte de enige Nederlandse treffer.

KNVB-coach Mischa Visser koos ervoor om elf andere spelers aan de aftrap te brengen. Dit in tegenstelling tot zijn Spaanse collega die grotendeels vasthield aan de opstelling van vrijdag. Ook de intensiteit waarmee de thuisploeg speelde was vergelijkbaar met de eerste wedstrijd. Waar Nederland voetballend de strijd wilde aangaan, koos Spanje ervoor om er een ‘vechtwedstrijd’ van te maken. En daar had Onder 17 het opnieuw moeilijk mee.

Opnieuw een spelhervatting

Toch lukte het in eerste instantie om de fysieke strijd te vermijden. Oranje had veel de bal en zocht geduldig naar een opening in de Spaanse defensie. Het leverde geen grote kansen op, maar wel vertrouwen in een goede afloop.

Gedurende de eerste helft kwam Spanje echter steeds beter op dreef. Onder 17 kwam onder druk te staan en kreeg uiteindelijk de 1-0 om de oren. Net als vrijdag gebeurde dit vanuit een spelhervatting. Yarek Hernadis kopte raak uit een corner.

Mischa Visser zag dat zijn ploeg het moeilijk had met het 'vechtvoetbal' van Spanje.

Meer grip

Na rust ging Onder 17 compacter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. Na tien minuten leidde dit tot de gelijkmaker. De bal viel precies goed voor de voeten van Kalokoh, die niet aarzelde en de 1-1 tegen de touwen schoot.

Daarna ontspon zich een mooi gelijkwaardig voetbalgevecht waarbij de treffer aan beide kanten kon vallen. Jammer genoeg trokken de mannen van Visser aan het kortste eind. Via de rechterkant brachten de Spanjaarden vijf minuten voor tijd Iker Solanilla in stelling. De aanvaller van Bayer Leverkussen verschalkte vervolgens knap doelman Tom Bramel.

Met extra aanvallers Isaac Babadi en Julian Rijkhoff probeerde Visser in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren. Grote kansen bleven echter uit.

Intensiteit

Visser sprak na afloop van een verdiende nederlaag. “Spanje was in de eerste helft beter. Na rust was het meer gelijkwaardig. Het verschil zat vooral in de intensiteit waarmee Spanje speelde. De manier waarop zij ten koste van alles een wedstrijd willen winnen, daar kunnen wij veel van leren. Zij spelen met het mes tussen de tanden, sprinten naar voren om te scoren, maar lopen met dezelfde intensiteit weer naar achteren. Terwijl wij soms net niet in positie staan. Dit nemen wij mee naar de volgende wedstrijden.”

Onder 17 komt volgende maand in actie tijdens een vrienschappelijk toernooi, opnieuw in Spanje. Het is nog niet bekend welke tegenstanders Nederland dan treft.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van dit duel.