Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK Onder 17 jongens en meiden gaan niet door

KNVB Media
KNVB Media
18 december, 14:45

Onder 17 werd in 2019 Europees kampioen in Ierland en is nog altijd titelhouder. - Foto: Sportsfile/UEFA

UEFA heeft zowel het EK Onder 17 voor jongens als voor meiden, die gepland stonden voor mei 2021, geannuleerd. De officiële UEFA- en FIFA-competities van het Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, Jong Oranje, Onder 20 voor mannen en Onder 19 mannen en vrouwen blijven vooralsnog op de kalender staan.

Het EK Onder 17 voor jongens – waar Nederland als titelhouder aan zou deelnemen – zou plaatsvinden op Cyprus, het EK Onder 17 voor meiden op de Faeröer Eilanden. Het EK Onder 19 voor mannen (juni/juli in Roemenië) en vrouwen (juli/augustus in Wit-Rusland) gaat vooralsnog wel gewoon door. De kwalificatie daarvoor vindt wel plaats in aangepaste vorm.

"Het is ontzettend jammer voor de Onder 17-elftallen dat beide EK’s niet doorgaan", zegt Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. "We hebben begrip voor de keuze van de UEFA. De coronacrisis is nog niet voorbij en organisatie van interlandvoetbal is in deze tijden zeer complex. Voor de nationale teams die niet aan officiële competities deelnemen of voor wie die zijn geannuleerd, zijn wij bezig om programma’s te organiseren in de vorm van stages en oefeninterlands. Voorwaarde om deze te laten plaatsvinden, is dat de clubcompetities in de betreffende leeftijdscategorieën zijn opgestart. We mikken nu op maart 2021. Of de activiteiten daadwerkelijk door kunnen gaan, hangt af van eventuele nieuwe maatregelen die de overheid oplegt."


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen