Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 treft Duitsland, Portugal en Oostenrijk tijdens eliteronde

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2019, 17:00

Yusuf Barasi in actie voor Oranje onder 17 tijdens het kwalificatietoernooi in eigen land. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 ontmoet Duitsland, Portugal en Oostenrijk in de eliteronde op weg naar het EK 2020 in Estland. Op 25 maart speelt Onder 17 tegen Duitsland, vervolgens komt het op 28 maart in actie tegen Portugal en sluit het op 31 maart af tegen Oostenrijk. De wedstrijden worden gespeeld in Oostenrijk. De exacte wedstrijdlocaties en aftraptijden worden later bekend.

In de eliteronde van het EK 2020 voor Onder 17 spelen er 32 landen om vijftien startbewijzen voor het eindtoernooi in Estland. Het gastland is zelf automatisch geplaatst. Daarnaast doen de acht groepswinnaars en de zeven beste nummers twee mee aan het EK. Het eindtoernooi zal van 21 mei tot en met 16 juni gehouden worden.

Eerste kwalificatieronde EK 2021

Naast de loting voor de eliterondes is er ook geloot voor de eerste kwalificatieronde voor het EK in 2021. Oranje onder 17 is door zijn UEFA-coëfficiënt – het is de hoogst gerangschikte ploeg van Europa – vrijgeloot van de eerste ronde. Onder 17 komt, net als nummer twee Spanje, pas voor het eerst in actie tijdens de eliteronde die in maart 2021 plaatsvindt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen