Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 dankt Argentinië en treft Nigeria in achtste finales WK

KNVB Media
KNVB Media
3 november 2019, 23:30

Oranje onder 17 heeft zich als een van de vier beste nummers drie weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK in Brazilië. - Foto: FIFA/Getty Images

Oranje onder 17 heeft zich als een van de vier beste nummers drie weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK in Brazilië. De equipe van trainer Peter van der Veen treft daarin woensdagnacht om 0.00 uur Nigeria.

Na twee duidelijke nederlagen in de eerste twee WK-duels hing een vervolg voor Oranje onder 17 aan een zijden draadje, maar de uitstekende 4-0 overwinning op de Verenigde Staten in het laatste pouleduel bood uitkomst. 

Argentinië helpt Oranje

Helemaal zeker was Oranje overigens nog niet van een plek in de volgende ronde. Daarvoor moest het wachten tot de wedstrijden tussen Mexico en de Salomonseilanden en Argentinië - Tadzjikistan. Uiteindelijk bleek Argentinië met 3-1 te sterk voor de opponent, waardoor Nederland de knock-outfase bereikte en mag blijven dromen van de eerste WK-titel in de geschiedenis.

Het treffen met Nigeria is om 0.00 uur Nederlandse tijd in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november en is live te volgen via NOS.nl en de NOS-app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen