Prima tweede helft helpt Onder 17 langs Frankrijk

Ruud Scheper
17 september 2019, 21:30

Onder 17 won in Oldenzaal van Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 is het nieuwe seizoen begonnen met een uitstekende 2-0 overwinning op Frankrijk. Zeker na de pauze stapelde de equipe van trainer Mischa Visser kans op kans en kwam de tegenstander er niet meer aan te pas.

Ja, hij was absoluut tevreden met de uitslag en het optreden van zijn mannen tegen een topland als Frankrijk. "Maar", zo benadrukte Mischa Visser na afloop; “we hadden niet de hele tijd de controle. En willen we de kans op succes vergroten, dan moeten we daar nog stappen in zien te maken.”

Oranje komt op toeren

Maar echt gevaarlijk, dat werd Frankrijk maar zelden. Voor de pauze kregen de bezoekers nog twee aardige mogelijkheden. Bij de eerste, na zo’n 24 minuten voetballen, had doelman Dani van de Heuvel een prima antwoord paraat. Bij de tweede hoefde hij niet in actie te komen. En dat was het wel van Franse kant.

Vlak voor de pauze kwam de Oranje machine pas echt op toeren.

Vlak voor de pauze begon de Oranje machine pas echt op toeren te komen. Wat kansen betreft dan, want eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd had de thuisploeg de overhand. Het dichtst bij een treffer was Fedde de Jong, die op aangeven van Ar’jany Martha de bal tegen de onderkant van de lat knalde.

Prima tweede bedrijf

Het bleek de opmaat tot een uitstekend tweede bedrijf, waarin Oranje al snel op voorsprong kwam. Een voorzet van de ingevallen Giuliany dos Santos werd nog door De Jong gemist, maar vervolgens goed aangenomen door Yusuf Barasi, die zich vrij kapte en raak schoot; 1-0.

De basiself voorafgaande aan het duel met Frankrijk.

Bijna was het een paar minuten later al 2-0, maar de Franse keeper Lucas Lavallee wist een vrije trap van Mylian Jimenez ternauwernood uit het doel te ranselen. Diezelfde doelman bleek nogmaals een niet te nemen horde toen Dos Santos uit een voorzet van Solomon Bonnah mocht aanleggen, maar bij poging nummer drie was het alsnog raak. Het was de net ingevallen d’Leanu Arts die met zijn eerste balcontact bij de eerste paal een corner van Jimenez wist binnen te koppen; 2-0.

Op toeval gebaseerd

Aan de tweede helft hield Visser dus grotendeels een uitstekend humeur over, maar op het optreden in het eerste bedrijf had hij nog wel wat aan te merken. “We speelden in een te laag tempo en creeërden te weinig kansen”, vond hij. “Na de pauze hebben we dat beter gedaan, al was het nog iets te vaak gebaseerd op toeval. Dat kan nog beter. Maar goed, al met al zijn we voor nu tevreden.”

Donderdag speelt Onder 17 opnieuw in Oldenzaal tegen Frankrijk. Aanvang van dat duel is om 18:30 uur.