Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Donderdag loting WK onder 17; Oranje in pot 3

KNVB Media
KNVB Media
11 juli 2019, 9:00

Oranje onder 17 werd in mei Europees kampioen. - Foto: UEFA

Donderdagmiddag om 15.00 uur vind de loting plaats voor het WK onder 17, dat van 26 oktober tot en met 17 november in Brazilië wordt gehouden. Oranje onder 17 plaatste zich in mei voor het toernooi, door Europees kampioen te worden in Ierland.

Op basis van de prestaties op het WK onder 17 sinds 2009 én het feit dat Oranje Europees kampioen werd is het team van coach Peter van der Veen ingedeeld in pot 3. Nederland deed sinds 2009 slechts een keer mee aan het WK; in 2011 in Mexico, toen het laatste werd in de groepsfase met één punt. Door de Europese titel is de ploeg van coach Peter van der Veen alsnog in pot 3 terechtgekomen.

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
BraziliëArgentiniëItaliëAngola
MexicoUSAKameroenHaïti
NigeriaNieuw-ZeelandAustraliëHongarije
FrankrijkParaguayChiliSenegal
JapanEcuadorCanadaSalomonseilanden
SpanjeZuid-KoreaNederlandTadzjikistan

Toernooi-informatie

De 24 landen zullen tijdens de loting worden verdeeld over zes poules, waarbij Brazilië als gastland al zeker is van plek A1. Net als bij het WK vrouwen gaan de nummers één en twee uit iedere poule en de vier beste nummers drie door naar de laatste zestien. Per poule komt er maximaal één team uit hetzelfde continent; Oranje zal in de groepsfase dus sowieso niet uitkomen tegen Frankrijk, Spanje, Italië (dat ook in pot 3 zit) en Hongarije.

Het toernooi wordt in vier stadions gespeeld; Estadio Brezerrao in hoofdstad Brasilia is het decor van onder andere de openingswedstrijd en de finale. Daarnaast wordt er gespeeld in Estadio Olimpico, Estadio da Sarrinha (beide in Goiania) en Estadio Kleber Andrade in Vitoria.

Loting

De loting wordt in Zurich op het hoofdkantoor van de FIFA gehouden en is vanaf 15.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van de wereldvoetbalbond. Men zal beginnen met pot 1 en zo doorgaan tot en met pot 4, waarbij telkens eerst een land en vervolgens de positie binnen de poule geloot worden.

YouTube-kanaal FIFA YouTube-kanaal FIFA Kijk hier vanaf 15.00 uur live naar de loting van het WK onder 17.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen