Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘Die twee goals voor rust waren echt geweldig’

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
20 maart 2019, 23:00

Peter van der Veen zag Onder 17 met 5-0 van Noord-Ierland winnen. - Foto: KNVB Media

KNVB-coach Peter van der Veen had met Onder 17 woensdag een eenvoudige avond. Zijn ploeg won de eerste wedstrijd van de Eliteronde in ’s-Gravenzande met 5-0 van Noord-Ierland. Oranje kwam moeizaam op gang, maar liet daarna bij vlagen hele mooie dingen zien.

"De eerste fase van de wedstrijd was slap van onze kant", erkent Van der Veen. "De bal ging te langzaam rond. Toen we dat op gingen pakken, werden we direct gevaarlijk. De rode kaart van Noord-Ierland heeft daar zeker een rol bij gespeeld."

Langs de kant kon Van der Veen op een aantal momenten echt genieten. "Die twee goals voor rust waren geweldig. Dat is geen toeval. We trainen er veel op om de achterlijn te halen en terug te leggen bij de zestien. Ook in de eerste kwalificatieronde hebben we een aantal keer op die manier gescoord."

Veel diepte

Na rust zette Onder 17 Noord-Ierland eenvoudig opzij. "We hebben in de rust afgesproken om veel de diepte te zoeken. Daar heeft Noord-Ierland het moeilijk mee. We konden daarom de marge eenvoudig vergroten. Alleen in de laatste fase werden we wat slordiger. De wedstrijd werd rommelig, mede door de wissels van Noord-Ierland. Terwijl je juist ritme nodig hebt om zo’n tegenstander kapot te spelen."

Van der Veen wil het spel van een aantal spelers uitlichten. "Vooral Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Ian Maatsen speelden erg goed. Zij hebben vanavond het verschil gemaakt."

Stabiele wedstrijd

5-0 is een mooie start, erg belangrijk. Daar kunnen we verder mee

Een mooi compliment voor aanvoerder Taylor. "Ik heb een stabiele wedstrijd gespeeld, vind ik zelf. Vooral geen gekke dingen gedaan, dat is als spelverdeler heel belangrijk."

Ook Taylor vindt de twee doelpunten voor rust de hoogtepunten van de wedstrijd. "Daar kan ik in het veld echt van genieten. Prachtig om te zien hoe gemakkelijk het soms kan gaan. Zulke momenten brengen veel plezier in de groep."

Blok van Israël

Zaterdag wacht Israël, een soortgelijke tegenstander, denkt Van der Veen. "Ik verwacht dat ook zij een blok zullen neerzetten. Het is aan ons om dat kapot te spelen. Maar daar heb ik wel vertrouwen in. We hebben daar de spelers voor."

Ook Taylor leeft met vertrouwen naar het tweede duel toe. "Het is zaak om Israël niet te onderschatten. Misschien was daar vandaag wel een beetje sprake van, waardoor we moeilijk op gang kwamen. We hebben daar zeker van geleerd. 5-0 is een mooie start, erg belangrijk. Daar kunnen we verder mee."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen