Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vilhena en Disveld spreken met jeugd: 'Europees kampioen, en dan?'

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2019, 13:30
2:15

De spelers die afgelopen zomer Europees kampioen werden met Onder 17 luisteren naar hun voorgangers Daan Disveld en Tonny Vilhena. - Foto: KNVB Media

Samen werden ze met het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar Europees kampioen in 2011: Daan Disveld en Tonny Vilhena. Maandag kwamen ze naar de KNVB Campus om met de spelers die afgelopen zomer de Europese titel pakten met Onder 17 te praten over wat het succes hen heeft gebracht.

“We wilden de huidige jeugdinternationals laten zien wat de Europese titel Daan en Tonny heeft opgeleverd”, zegt KNVB-coach Kees van Wonderen. “Waar staan ze op dit moment en is de Europese titel een garantie dat je ook later je dromen gaat waarmaken?”

Daan Disveld als aanvoerder van Onder 17.

Het antwoord op die laatste vraag kon Daan Disveld beantwoorden. Als jonge verdediger van de gezamenlijke jeugdopleiding van N.E.C. en FC Oss was hij in 2011 de aanvoerder van het succesvolle Onder 17. Een mooie toekomst leek in het verschiet te liggen. Het liep echter anders. Sinds 2017 speelt Disveld zijn wedstrijden in de derde divisie, als amateurvoetballer bij SV TEC.

Wie is de aanvoerder?

De verdediger deelde zijn verhaal met de huidige jeugdinternationals. “Ik hoop dat jullie hier later zitten als Tonny en niet als mij. Op voetbalsites komen er geregeld foto’s voorbij van ons Onder 17-team met de vraag wie de bezoekers nog kennen. Bijna iedereen wordt dan genoemd, maar de aanvoerder kennen ze niet.”

Tonny Vilhena als jeugdig talent in Onder 17.

Tonny Vilhena haalde het profvoetbal wel. Op jonge leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal van Feyenoord. Met de club werd hij landskampioen, veroverde de KNVB Beker en hij werd international van het Nederlands elftal. Het lijkt een succesverhaal, maar ook Vilhena heeft tegenslagen gekend. “Ik was basisspeler bij Feyenoord en dacht dat alles goed ging. Tot we in Fred Rutten een nieuwe trainer kregen. Hij haalde in Karim El Ahmadi een nieuwe speler, waardoor ik werd gepasseerd. Vanaf dat moment besefte ik dat ik nog harder moest trainen, omdat het anders ook voor mij heel moeilijk zou worden.”

Bagage

Het leide tot boeiende gesprekken tussen de jeugdinternationals en Disveld en Vilhena. Er werden over en weer vragen gesteld. De lessen die de Europese Kampioenen van 2011 deelden met de huidige jeugdinternationals zijn leerzaam, vindt Van Wonderen. “De spelers moeten zoveel bagage hebben om het betaald voetbal uiteindelijk te halen. We hopen ze daar een stapje bij geholpen te hebben.”

Onder 17 veroverde in 2011 de Europese titel.

Trainen op de KNVB Campus

De plek waar onze nationale selecties trainen, eten en slapen. Ook voor amateurverenigingen biedt de KNVB Campus volop mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen