Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 treft Noord-Ierland, Israël en Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
6 december 2018, 13:00

Onder 17 speelt het beslissende EK-kwalificatietoernooi in eigen land. - Foto: KNVB-Media

Het Nederlands elftal voor spelers Onder 17 speelt tijdens de finaleronde van de EK-kwalificatie tegen Noord-Ierland, Israël en Tsjechië. Net als Onder 19 speelt de ploeg de wedstrijden in eigen land.

Onder 17 kan als titelverdediger een ticket voor het EK 2019 in Ierland bemachtigen. Het team van KNVB-coach Peter van der Veen moet dan eerste of één van de zeven beste nummers twee, gemeten over alle acht kwalificatiepoules, worden in de groep.

Op 20, 23 en 26 maart worden deze wedstrijden gespeeld. De wedstrijdlocaties en aftraptijden worden op een later moment bekendgemaakt.

Wedstrijdprogramma

DatumWedstrijd
Woensdag 20 maartNederland - Noord-Ierland
Zaterdag 23 maartNederland - Israël
Dinsdag 26 maartTsjechië - Nederland

EK 2019 in Ierland

Ierland organiseert van 3 tot en met 19 mei 2019 het EK voor spelers onder 17 jaar. Aan het toernooi doen zestien landen mee, waarbij Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Tijdens de Eliteronde strijden 32 teams om vijftien tickets voor het EK. Dit betekent dat de winnaars van de acht poules zich direct plaatsen voor het EK en dat het deelnemersveld wordt aangevuld met de zeven beste nummers twee, gemeten over alle acht de kwalificatiepoules. Het EK in Ierland geldt ook als kwalificatietoernooi voor het WK, dat in oktober 2019 in Peru wordt gespeeld.

In Nyon werd er ook meteen geloot voor de eerste kwalificatieronde voor het EK 2020. Onder 17 speelt volgend jaar in de eerste ronde tegen Slovenië, Wales en Kosovo. De wedstrijden worden gespeeld op 9, 12 en 15 oktober in Nederland.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen