Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 ook ruim langs Montenegro

Ruud Scheper
KNVB Media
30 september 2018, 19:00
2:34

De basiself voorafgaand aan het duel met Montenegro. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 heeft na de eclatante overwinning op Liechtenstein opnieuw flink uitgehaald tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Zweden. Ook Montenegro bleek een maatje te klein voor de mannen van trainer Peter van der Veen; 6-0. Door de overwinning is Onder 17 geplaatst voor de volgende ronde.

Onder 17 had haar zaken vanaf minuut één goed op orde. Het resulteerde al vroeg in de openingstreffer van Mohamed Taabouni. De aanvaller schoot van dichtbij binnen, nadat Jayden Braaf de bal voor het doel langs had getrokken.

Hoofdrol Braaf

Een paar minuten later was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Braaf. Na een goede interceptie van Anass Salah-Eddine kwam de bal op de rand van de zestien voor de voeten van de vleugelaanvaller. Braaf kapte zich vrij en schoot ongenadig hard in het dak van het doel raak langs de graaiende armen van doelman Lazar Baltic.

Tuurlijk, de tegenstand is niet top, maar je moet toch de tactische discipline maar weten vast te houden

Als de wedstrijd daarmee al niet gespeeld was, dan was dat weer tien minuten later wel het geval. Naoufal Bannis werd op ietwat onhandige wijze onderuit gelopen in de vijandelijke zestien en ramde de toegekende strafschop zelf dwars door de midden raak; 3-0. Nog voor de pauze werd het ook 4-0. Een strakke bal dwars door het centrum van Syb van Ottele werd op knappe wijze door Sontje Hansen aangenomen en ineens langs Baltic geschoven.

Slotakkoord

Sontje Hansen was tweemaal trefzeker tegen Montenegro.

Na de pauze volgden nog twee goals. Bij de 5-0 werd de diepe bal van Steven van der Sloot door Bannis voor het doel gekopt, waar het voor Hansen een koud kunstje was om de bal tot doelpunt te promoveren. Het slotakkoord was voor Bannis, die opnieuw vanaf elf meter mocht aanleggen en wederom niet faalde; 6-0.

Net als drie dagen eerder was Van der Veen uitermate content met het optreden van zijn ploeg. “Toen hielden we het een uur vol om de concentratie op te brengen, nu de gehele wedstrijd. Tuurlijk, de tegenstand is niet top, maar je moet toch de tactische discipline maar weten vast te houden. Ik vind dat we daar vandaag opnieuw heel erg goed in geslaagd zijn.”

Heetst van de strijd

Net als in het duel met Liechtenstein pakte Oranje overigens nog wel twee domme gele kaarten in het slot van de wedstrijd, toen het duel al lang gespeeld was. “Dat is een stukje ervaring”, wist Van der Veen. “Het gebeurt in het heetst van de strijd en we zeggen ook tegen de jongens dat ze best een overtreding mogen maken in de omschakeling. Maar ja, dat moet je dan niet doen bij een 6-0 voorsprong.”

Als je goed bent, wil je je testen. En dat kan in zulke duels

Woensdag volgt het laatste duel met thuisland Zweden. Op het spel staat de poulewinst. “We willen zo hoog mogelijk eindigen, ook omdat je dan in een volgende ronde in pot één terechtkomt.” De coach verwacht wat meer tegenstand dan in de eerste twee pouleduels. “Daar zitten we ook wel op te wachten”, was hij eerlijk. “Als je goed bent, wil je je testen. En dat kan in zulke duels. Daar wordt je alleen maar beter van.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen