Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 sluit toernooi af met zege op Israël

Ruud Scheper
KNVB Media
11 september 2018, 15:00

Onder 17 moest al vroeg aan de bak in Duitsland. De aftrap voor het duel met Israël was om 10.00 's ochtends. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 heeft het vierlandentoernooi in Duitsland afgesloten met een overwinning op Israël. Na de 2-2 tegen Duitsland en de 2-1 nederlaag tegen Italië was het nu wel prijs voor de mannen van KNVB-coach Peter van der Veen; 4-2.

Oranje begon niet al te best aan het duel, waarbij al om 10 uur ’s ochtends werd afgetrapt. En of het aan dat ongebruikelijke tijdstip te wijten was, durfde Van der Veen niet te zeggen, maar tevreden was hij ditmaal allerminst over het optreden van zijn ploeg.

Oranje neemt afstand

Kort voor de pauze kwam Oranje op voorsprong via Neraysho Kasanwirjo, die uit een corner raak kopte. Vlak na de rust werd de score verdubbelt door Brian Brobbey. De spits werkte een voorzet van Naoufal Bannis achter Israël-doelman Ido Sharon.

De basiself voor het duel met Israël tijdens het vierlandentoernooi in Duitsland.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een kwartier na de pauze maakte Israël eigenlijk uit het niets de aansluitingstreffer. Een slordigheidje van Kenneth Taylor, hij liet de bal van zijn voet springen, werd hard afgestraft door Israël. Steven van der Sloot beging in het vervolg een overtreding in zijn eigen zestien en zag Liroy Gabay het buitenkansje benutten; 2-1.

Drie stafschoppen tegen

Het was de derde strafschop tegen in even zoveel duels, constateerde Van der Veen. “Dat verdient dus de aandacht.” Niet veel later kreeg ook Onder 17 een stafschop, na een overtreding op Sontje Hansen. Brobbey schoot koel raak en herstelde de marge weer op twee.

We zijn naar elkaar toegegroeid dit toernooi

Maar opnieuw toonde de tegenstander veerkracht. En net als in voorgaande duels lag daaraan een omschakelmoment ten grondslag. Een voorzet werd bij de tweede paal binnengelopen door Ronen Hanzis, na balverlies van Oranje op het middenveld. Nederland reageerde nu wel adequaat en binnen mum van tijd lag treffer nummer vier in het net. Een scrimmage kwam voor de voeten van Jaymillio Pinas, die niet twijfelde en raak knalde; 4-2. Het bleek de eindstand. 

Teleurgesteld

Ondanks de overwinning was Van der Veen niet te spreken over het optreden van zijn team. “Ik houd er een teleurgesteld gevoel aan over, omdat ik weet dat ze beter kunnen. We waren slordig, speelden niet in het juiste tempo en hadden heel veel slechte aannames. Het was teveel net niet.”

KNVB-coach Peter van der Veen was ondanks de 4-2 zege niet tevreden. Het was teveel net niet."

Of dat kwam doordat de tegenstander niet zoals in de eerste twee duels Duitsland of Italië was, maar dit keer ‘slechts’ Israël? “Daar hebben we ze voor proberen te waarschuwen. Ook dit soort wedstrijden gaan ze in hun carrière nog vaak spelen. Sterker nog, die hebben we binnenkort al in de kwalificatiereeks. Dan moeten we beter bij de les zijn.”

Interessante week

Helemaal verloren was de deelname aan het oefentoernooi dan ook zeker niet. “We hebben juist heel veel gehad aan dit toernooi”, vond Van der Veen. “We nemen het mee in het proces waarin we zitten. Dit soort wedstrijden zijn juist ontzettend leerzaam, als speler maar ook als staf. En we zijn naar elkaar toegegroeid tijdens dit toernooi. Nee, het was een heel interessante week.”

Statistieken Statistieken Ga naar de statistieken van het duel Onder 17- Israël.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen