Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: De kitmanager

KNVB Media
KNVB Media
17 mei 2018, 9:30

Aan het eind van het toernooi mist Mike nog geen sok door het door hemzelf bedachte plastictasjessysteem. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold trekt mee in het spoor van de jonge talenten en houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Wat is een kitman en wat doet hij? Zonder de juiste kleding kom je het veld niet op! De schijnwerper daarom nu op Mike, onze kitmanager, die die functie ook bij Jong Oranje bekleedt. Hij zorgt ervoor dat de juiste maat kleding uitgedeeld wordt aan de juiste persoon, hij neemt de kleding in, houdt in de gaten dat er niets per ongeluk vergeten wordt. Alles moet zo snel mogelijk weer schoon worden en dagelijks geeft hij de vuile was af en neemt de schone in ontvangst.

Schone kleren

Wil je als speler of als staflid graag schone boxershorts? Mike zorgt ervoor dat ze de volgende dag fris en opgevouwen voor je klaarliggen. Enig idee om hoeveel stuks het gaat? Om een beetje te helpen: hotelkleding (voetballers en staf), trainingskleding en wedstrijdkleding. Bij wedstrijdkleding zijn er twee sets oranje en twee sets blauwe. Voor de keepers is er een gele, groene en zwarte outfit. Daarnaast gele, groene, oranje en witte hesjes. Bij een EK-toernooi komen daar de shirtjes zonder ING-logo nog bij. Tel het op en je komt ruim boven de tweeduizend! En aan het eind van het toernooi mist Mike nog geen sok! Hoe krijgt hij dat voor elkaar?  

Ruim voordat de spelers de kleedkamer binnengaan voor een wedstrijd heeft Mike alle wedstrijdkleding keurig gesorteerd op maat en rugnummer en legt en hangt deze voor de spelers klaar.

Hij heeft het door hemzelf bedachte plastictasjessysteem ingevoerd. Iedere speler heeft zijn eigen tasje met zijn naam en maat erop. Na een training gaan de jongens naar hun kamer. De één gaat douchen, de ander verzamelt alle trainingsspullen, doet dat in de plastic zakjes en brengt - in zijn boxershort en op blote voeten - de vuile was naar de kitroom, waar Mike alle ingeleverde kledingstukken telt. Toevallig in de gang lopende hotelgasten zien deze boxershortshow met verbazing, verrast of verlekkerd aan.

Keurig gesorteerd

Ruim voordat de spelers de kleedkamer binnengaan voor een wedstrijd heeft Mike alle wedstrijdkleding keurig gesorteerd op maat en rugnummer en legt en hangt deze voor de spelers klaar. Dit pakket bestaat uit een inlooptrui, inloopshirt, ondershirt, boxershort, wedstrijdtenue en voor de basisspelers ook nog een volksliedjack. Na de wedstrijd verzamelt hij alle kleding en stopt die in de bekende grote, zwarte KNVB-tassen die hij in zijn busje weer mee terugneemt naar het hotel.

Hier houdt zijn werk nog niet op. Bij het EK spelen ze met hun eigen naam op de rug. Drie keer raden wie daarvoor zorgt? Hij drukt de achternamen erop met vooraf gemaakte naambogen. Ook vertroetelt hij dertig perfect opgepompte ballen. Wanneer Onder 17 in Europa speelt, brengen Mike of zijn vader, de bekende oud-keeper van FC Utrecht Jan Willem van Ede, alle materialen naar het hotel. Of het nu in Portugal is, in Servië, Griekenland of Litouwen; het familiebedrijf zorgt ervoor dat alles op tijd ter plekke is. Dat geldt niet alleen voor ons team, maar voor alle Nederlandse jeugdteams alsook voor het vrouwenteam.  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen