Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 zonder tegendoelpunt naar kwartfinales

Ruud Scheper
KNVB Media
11 mei 2018, 22:15
7:15

Brian Brobbey haalt uit. De Servische verdediging is te laat. - Foto: UEFA

Oranje onder 17 heeft ook zijn laatste pouleduel op het EK in Engeland gewonnen. Na de knappe zeges op Duitsland en Spanje waren de mannen van KNVB-coach Kees van Wonderen nu te sterk voor Servië; 2-0. Komende maandag neemt Onder 17 het in de kwartfinale op tegen Ierland.

Zeven voor, nul tegen; dat zijn mooie cijfers

Zeven voor, nul tegen. Van Wonderen kon zijn geluk niet op na de derde opeenvolgende overwinning op het EK. En dat zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. "Dat zijn mooie cijfers", genoot de KNVB-coach. "Dat hadden we vooraf eerlijk gezegd niet gedacht, want we hadden onze poule als zwaar ingeschat met sterke tegenstanders als Duitsland en Spanje."

Niets meer op het spel

Na de fraaie opening tegen Duitsland (0-3 winst) en de knappe 2-0 overwinning op Spanje stond er in duel nummer drie niets meer op het spel. Niet voor Oranje, dat zich al tot groepswinnaar had gekroond, en evenmin voor de opponent, die na twee nederlagen al zeker wist dat het in de poulefase zou stranden. Onder 17 moest het daarnaast stellen zonder de geschorste topschutter Daishawn Redan. Zijn plek in de punt van de aanval werd overgenomen door Brian Brobbey.

Crysencio Summerville snelt langs zijn directe tegenstander.

'Zorg nou dat je geconcentreerd speelt en de dingen doet, die je anders ook doet', hield de oefenmeester zijn gehoor voorafgaand aan de wedstrijd voor. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Onder 17 zocht en vond de oplossingen die het in de tweede wedstrijd tegen Spanje maar mondjesmaat had gevonden en speelde een prima wedstrijd.

'Beter dan tegen Spanje'

Het was echt een wedstrijd, niet een gezapig potje waarin de kaarten al geschud waren

"Nu deden we het beter", constateerde Van Wonderen tevreden. "Het was echt een wedstrijd, niet een gezapig potje waarin de kaarten al geschud waren. We hebben echt goed gespeeld." Het resulteerde in de eerste helft in de 1-0 van Brobbey. Toshio Lake ving de bal op na uitverdedigen van de Servische verdediging. De middenvelder zocht Brobbey op de rand van de zestien, die knap wegdraaide en in de verre hoek raak schoot.

Doelpuntenmaker Brian Brobbey wordt gefeliciteerd door Toshio Lake. Rechts Mohammed Ihattaren, die de assist bij de tweede goal verzorgde.

Na de pauze werd de score verdubbeld en weer was Brobbey het eindstation. Een snel genomen vrije trap met Crysensio Summerville en Mohammed Ihattaren werd door laatstgenoemde bij de tweede paal neergelegd. Brobbey nam het projectiel aan op de borst en knalde hard en hoog raak; 2-0.

Veelzijdig team

We kunnen op verschillende manieren een tegenstander bespelen

"Mooi voor hem en voor het team", vond Van Wonderen. "We zijn niet alleen afhankelijk van de goals van Redan, ook anderen scoren gemakkelijk of hebben een goede individuele actie in huis. Dit team is echt heel veelzijdig. We kunnen op verschillende manieren een tegenstander bespelen." 

Dat zal zijn ploeg aanstaande maandag weer nodig hebben, wanneer Ierland om 20.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander is in de kwartfinale van het EK. "Een goed georganiseerde ploeg", wist de coach. Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn. "Dat gevaar zou kunnen ontstaan na zo'n poulefase, maar daarvoor moeten we waken. In deze fase van het toernooi heb je alleen nog maar sterke ploegen. Aan ons de taak om te laten zien dat wij naar de halve finale willen."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd tussen Nederland en Servië.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen