Blog O17: Daishawn Redan scoort ook op de golfbaan

KNVB Media
KNVB Media
10 mei 2018, 9:45

Ontspannen op de golfbaan, maar wel met een bekende bal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold trekt mee in het spoor van de jonge talenten en houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Aan dinsdagavond hebben we natuurlijk een goed gevoel overgehouden. Een mooi resultaat: twee toplanden verslagen! Ook dit stadionnetje was knus en de hoofdtribune zat vol. Toch 1350 toeschouwers, onder wie de spelers en staf van Ierland en Slovenië.

Adrenalinestoot

Doordat de wedstrijd pas om 19.00 uur begon en de reistijd ruim een uur was, gingen we pas rond 22.30 uur dineren. Daarna snel naar de kamers om na te praten en te genieten van het feit dat het team eerste is geworden en dus al de kwartfinale heeft bereikt. Duitsland en Spanje strijden vrijdag om de tweede plaats en kunnen in punten gelijk eindigen met ons - als wij van Servië verliezen - maar het onderlinge resultaat geeft dan de doorslag.

Woensdagmorgen is het ontbijt naar 09.30 uur verplaatst. De adrenaline moest er gisteravond eerst nog uit, voordat aan slapen kon worden gedacht. Voor sommigen betekende dat dat de ogen pas om 01.00 uur langzaam sloten.

Ook bij footgolf heb je een perfecte traptechniek nodig.

De stafleden deden ook een poging...

In de gym en op de golfbaan

Van 10.30 tot 12.00 uur wordt er op verschillende plekken gewerkt: op het veld en op drie plekken in de gym, zodat iedereen de juiste aandacht krijgt die nodig is om te herstellen. Na de lunch is het bijslapen geblazen, want er staat later op de middag een krachtsinspanning te wachten.

Om 14.45 uur vertrekt de bus richting golfbaan, waar een potje voetgolf op het programma staat. Het is een 9-holesbaan, waarbij in drie keer trappen de bal in het putje zou moeten kunnen vallen. Een leuke activiteit, zeker als de bal in het hoge gras belandt of ver uit de koers raakt. In groepjes van vier zijn ze een uurtje leuk bezig. Natuurlijk is er ook een winnaar, die inderdaad in 27 trappen de bal bij de vlag krijgt: Daishawn. Een mooie oranje KNVB-pet is zijn cadeau.

In de gym wordt geconcentreerd gewerkt aan het herstel en de fitheid.

Want vrijdag wacht het afsluitende pouleduel met Servië.

Opnieuw knallen tegen Servië

Moegestreden en hongerig gaan we met de bus op weg naar de pizzeria. We zijn aan de vroege kant, maar files zorgen ervoor dat we daar volgens tijdschema arriveren. Drie lange tafels, lekkere pizza’s en een gezellig samenzijn is een mooi slot van deze gedeeltelijk alternatieve dag. Om 20.00 uur zijn we weer in ons hotel, waar we nog twee nachten verblijven. Na de wedstrijd tegen Servië verkassen we naar St. George’s Park, hét voetbalcentrum van Engeland.

Donderdag is de focus weer volledig gericht op de komende wedstrijd. Het feit dat je al geplaatst bent, haalt de druk van de ketel, maar de technische staf zal zeker 100 procent inzet eisen. Onze tegenstander in de kwartfinale is of Bosnië-Herzegovina of Ierland. Zij strijden voor de tweede plaats in hun poule. België is daar eerste geworden en zal het opnemen tegen Duitsland of Spanje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven