Blog Onder 17: Nagenieten en nu de focus op Spanje

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2018, 9:15

De speler van Onder 17 voor het hotel. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold trekt mee in het spoor van de jonge talenten en houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Om te beginnen nog even een terugblik naar zondag. Nagenietend van de winst en alle complimenten. Tijdens het officiële diner van de teammanagers, de Heads of Delegations en de UEFA-organisatie werd door alle landen vol lof gesproken over het spel, de kwaliteit en de tomeloze inzet van Oranje onder 17.

Behalve op het veld hadden de Duitsers nog twee nederlagen geleden. Patrick had met zijn vooruitziende blik hotelfietsen gehuurd om zo relaxed naar het trainingsveld te peddelen. De Duitsers moesten tien minuten lopen. Bij nader inzien wilden zij ook fietsen huren. Helaas! Na de wedstrijd kwamen de bussen vrijwel gelijktijdig bij het hotel aan. De Duitse bus stopte voor het parkeerterrein van het hotel. Dat betekende tweehonderd meter lopen met alle spullen. Onze stoere buschauffeur, Tony, zag dat niet zitten en zij wist haar bus toch voor de ingang van het hotel te krijgen, terwijl de Duitse spelers en stafleden met gebogen hoofd voorbij sloften.

Daishawn Redan, al goed voor twee doelpunten op het EK.

Uitloop- en hersteltraining

“Geniet 24 uur van de overwinning en focus je dan op de volgende wedstrijd”, met deze woorden opende Kees van Wonderen de uitloop- en hersteltraining van zondagmorgen. Een ontspannen sfeer in een zonnig en warm Engeland. De spelers die niet of weinig gespeeld hadden kregen een wat stevigere training, waarin hard gewerkt werd. Zij wilden zich natuurlijk graag in de kijker spelen.

Van 14.30 tot 18.00 mocht iedereen het hotel verlaten: een familiemoment. Binnen vijf minuten waren de meesten vertrokken. Bij de lunch viel op dat een aantal slechts een yoghurtje nam en dat zij bij het diner wederom weinig tot zich namen. Waar zouden zij in de middaguren geweest zijn? Als het maar gezond was!

Fietsen

Anderen gingen lekker fietsen, alleen goed oppassen dat je aan de goede kant van de weg fietst en bij het oversteken eerst naar rechts kijkt en dan naar links. Wij als staf hebben ook heerlijk gefietst. Het was gewoon even vakantie en een mooi moment om ons op te laden voor de komende dagen, of liever weken nog.

De spelers van Onder 17 pakken de fiets naar de training.

Vandaag - maandag - is het een routinedag. Van 10.00 uur tot 12.00 uur studie. In die twee uur gaan groepjes van vier, vijftien minuten naar de fysio om te fietsen en specifieke oefeningen te doen voor kracht en stabiliteit. Vanmiddag staat de laatste training voor de wedstrijd tegen Spanje op het programma. Dit duel begint dinsdagavond om 19.00 uur.

Onder 17 - SpanjeBekijk de wedstrijd van Onder 17 tegen Spanje dinsdagavond live via YouTube!

Spelen in de avonduren

In de middag spelen Duitsland en Servië. Altijd handig om te weten hoe dat afgelopen is. Morgen wordt hier de laatste mooie, zonnige, zomerse dag. Dan is in de avonduren spelen lekkerder en minder vermoeiend. Hopelijk is het net zo’n knus stadionnetje als bij de eerste wedstrijd. Het is een rit van vijftig minuten. Zo krijgen we steeds een mooi beeld van het Engelse landschap, waar de vele akkers met bloeiende koolzaad prachtige helgele velden opleveren. Of de spelers daar oog voor hebben? Het is voor een wedstrijd doodstil in de bus. De meeste ogen zijn gesloten.

Quiz!

Twee quizvragen gingen over KNVB-coach Kees van Wonderen.

Vanavond om 20.00 uur. De quiz! In twee rondes worden vijftig voetbalvragen gesteld. Vragen over binnenlandse en buitenlandse spelers en clubs met ertussen korte, grappige (voetbal)filmpjes. Vooruit, twee voorbeelden van vragen.

Vraag 1: hoeveel interlands speelde onze trainer Kees van Wonderen
A: 5
B: 15
C: 20

Vraag 2: Hoe oud was Kees van Wonderen toen hij de kampioensschaal omhoog hield op de Coolsingel?

De winnaars met 39 punten zijn Brian en Ryan. Natuurlijk wordt er weer luidkeels geprotesteerd, maar de jury is onverbiddelijk. De cadeaus krijgen zij overhandigd. Een leuk en gezellig uurtje met spelers en staf. Daarna plassen en wat drinken en vervolgens de bespreking voor de wedstrijd van morgen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven