Blog Onder 17: 'Wat een wedstrijd, wat een team'

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2018, 8:30

De teamfoto voorafgaand aan de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold trekt mee in het spoor van de jonge talenten en houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Vanmorgen wakker geworden met het idee: de Duitsers worden verslagen en niet zo’n klein beetje ook. Maar eerst het ochtendprogramma. Na het ontbijt om 9.00 uur - op een wedstrijddag is er geen vrije inloop - stappen we om 10.00 uur op de fiets om het lichaam wakker te maken.

Peter had een leuke route uitgestippeld over een kronkelig en licht geaccidenteerd fietspad. Na een kwartiertje komen we in een dorpje uit. Het is wel oppassen geblazen, want de route wordt bevolkt door Engelsen met honden.

De spelers staan klaar voor de volksliederen.

Net als we dezelfde weg terug willen rijden, krijgt Joey een lekke band. Joey krijgt mijn fiets. Melanie, onze vrolijke dokter, is de kleinste en lichtste en zij fietst op de velg de 4 kilometer naar het hotel. Haar work-out zit erop voor vandaag. Ik mag met mijn 1.90 meter op haar fietsje.

Focussen

Om 11.45 uur is het tijd voor de sportmaaltijd. Wie klaar is, mag naar zijn kamer om zich verder te focussen op wat komen gaat. Om12.30 uur is de laatste wedstrijdbespreking. De opstelling komt in beeld en alles is eigenlijk al gezegd. Zij weten wat hun te doen staat. Een filmpje van Onder 17 en een ijzersterke tekst uit het Engels vertaald vatten alles samen waar topsporters, waaronder voetballers, voor moeten staan.

De busrit duurt veertig minuten. Het stadionnetje geeft een knusse indruk. De afstand tussen de lijnen en de boarding is een meter en achter de boarding beginnen direct de zitplaatsen. De meeste van de 506 toeschouwers zijn Oranjefans, hoewel de Duitse staf van 25 man/vrouw ook terdege meetelt.

Overzichtsfoto van het stadion.

Top-drie

Het verslag van de coach heb je vast al gelezen, maar toch schrijf ik er ook wat over. In de afgelopen jaren heb ik zeker 75 wedstrijden Onder 17 gezien, maar deze hoort bij de top-drie: wat een inzet, wat een beleving, wat een conditie, wat een concentratie, wat een team en wat een uitslag! De Duitse staf was dan ook vol lof over deze twintig voetballers.

Vanavond om 21.15 uur volgt de bespreking met beelden van de wedstrijd. Daarop is te zien -wat in de wedstrijd natuurlijk al zichtbaar was- dat de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen. Nu dus nog nagenieten en morgen weer focussen op de wedstrijd tegen Spanje, die overigens live te volgen is via UEFA TV.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven