Blog Onder 17: Meetings en op de fiets naar de training

KNVB Media
KNVB Media
4 mei 2018, 8:45

Per fiets rijdt de selectie van Onder 17 naar de training. - Foto: Cris Peetsold

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Vanmorgen bij het ontbijt is het nog rustig. Servië is er nog niet en de Duitsers kwamen gisteren pas om 23.30 het hotel binnen en ontbijten vast later in de ochtend. Bij ons is er weer een vrij ontbijt, wat betekent dat de spelers tussen 9.00 en 9.30 aan het ontbijt moeten verschijnen. De staf is om 8.30 al aanwezig om de vorige dag te evalueren en de komende dag door te nemen.

UEFA-activiteiten

KNVB-coach Bert Konterman spreekt zijn spelers toe.

De ochtend wordt verder gevuld met UEFA-activiteiten. Van 10.00 tot 10.45 is er een referee meets team meeting. Aan de hand van beelden wordt aangegeven wanneer er een gele of een rode kaart getrokken wordt. Om een paar voorbeelden te noemen: tackle van achteren, rode kaart. Overtreding zonder intentie de bal te spelen: rode kaart. Bij sprong, hoofd met elleboog of arm raken tegenstander: geel. Elleboog als wapen gebruikt: rood.

Pas op dat je geen tweede gele kaart krijgt bij protest of emotie. Bij twee gele kaarten volgt een schorsing voor de volgende wedstrijd. Voor de spelers is dit een bekend verhaal, maar het is altijd goed het nog een keer te horen. Gelukkig is het Engels van onze jongens in orde, zodat er niet vertaald hoeft te worden.

Om 12.20 volgt er een UEFA-fotosessie en dan zijn voor de spelers de officiële plichtplegingen achter de rug. Dat geldt echter niet voor de stafleden: vanmiddag is er om 14.30 de kit control, om 15.00 meeting Head of Delegation en teammanagers en om 17.30 uur de team doctor meeting. Zo kom je de dag wel door.

De spelers werken zich in het zweet tijdens de training.

Ballen in de sloot

Na de rust is het weer trainen geblazen. Gelukkig kunnen we er heen fietsen. Er liggen vijf velden naast en tegenover elkaar. Het ene veld ligt hoog, het veld daarnaast laag. Een licht heuvelachtig terrein dus. Er zijn geen hekken rondom de velden en ook achter het doel is geen vangnet. Achter de doelen verandert het vlakke veld in een aflopend stuk gras dat eindigt bij een slootje in de diepte, waarbij de schuin weglopende kanten uit vette blubber bestaan.

Je snapt het al. De niet-technische stafleden moeten zorgen dat de doorgeschoten ballen het slootje niet halen. Bij drie is dat niet gelukt, dus wij met stokken en gevaar voor eigen leven op zoek naar de bal. De ballen gepakt, maar onze schoenen bruin van de blubber. Er zijn foto’s van, maar helaas niet geschikt voor publicatie.

Bespreking

Bij de bespreking om 21.00 wordt het woord gevoerd door vier spelers (Wouter, Nigel, Daishawn en Jurrien), die in eerdere sessies door het team als leiders aangemerkt werden. Aan de hand van beelden van de wedstrijd tegen Duitsland in februari analyseren zij deze wedstrijd in aanval en verdediging. En zij komen ook met de oplossingen. Mooi om te zien en te horen hoe alle spelers als individu en als team stappen gemaakt hebben. Zij nemen nu zelf de verantwoordelijkheid.

Er wordt hard gewerkt op de training.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven