Blog Onder 17: 'Bezoek van de bondscoach'

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2018, 8:00

Onder 17 op het trainingsveld bij de KNVB Campus. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt vanaf 4 mei het EK in Engeland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold houdt voor OnsOranje.nl een blog bij.

Voor de lunch werden we in de huiskamer van de Campus verwacht. Iedereen vroeg zich af: ‘Waarom zitten we hier? Is er wat gebeurd?’ Na een inleiding van Kees van Wonderen, onze trainer en assistent-trainer van het Nederlands elftal, kwam bondscoach Ronald Koeman binnen om het team toe te spreken. Hieronder een weergave.

Successen

Allereerst feliciteerde Koeman de spelers met de behaalde successen. Je meten met andere landen is een prachtervaring. Jullie zijn jong en hebben een mooie toekomst voor de boeg. Soms kan dat heel snel gaan. Kijk naar Matthijs de Ligt en Justin Kluivert, twee jaar geleden bij Onder 17 op het EK in Azerbeidzjan en nu al geselecteerd voor het Nederlands elftal.

De spelers van Onder 17 gaan onder de weg door op weg naar het trainingsveld.

Op een EK leren jullie omgaan met hoogtepunten en teleurstellingen. Mag je spelen of niet? Daar word je sterker van. Daar op een positieve manier mee omgaan, dat vormt mede een team. De bondscoach gaat even terug naar 1988, toen Nederland Europees kampioen werd. Wie zat er onder andere op de bank? Marco van Basten. Toen hij mocht invallen, pakte hij zijn kans.

Straal plezier uit

Vergeet niet, ieder heeft zijn rol op het veld, maar ook op de bank. Zorg dat je altijd klaar bent om in te vallen. Straal plezier uit, omdat je geselecteerd bent. Het is een eer en voorrecht om het Oranje-shirt aan te doen. Straal dat als persoon en als team uit.

Tot slot: focus je op je taken en realiseer je dat de verdediging begint bij de aanval. Ga dus tachtig minuten vol aan de bak, waarbij 100 procent inzet noodzakelijk is. Op die manier kun je elk land aan.

Doodstil op Schiphol

Na de lunch ging iedereen naar huis en vandaag om uiterlijk 14.00 uur worden we op Schiphol verwacht, waar een KLM-balie speciaal voor ons opengaat. Het is er echter doodstil, dus binnen de kortst mogelijke tijd lopen we langs de tax free shops.

In het vliegtuig, onderweg naar Engeland.

Om 16.35 uur zou ons vliegtuig richting Birmingham vertrekken. Dat wordt echter een half uurtje later. De gezagvoerder geeft aan dat hij tijd wil inhalen. Nauwelijks het platform verlaten geeft hij gas en we stijgen bijna loodrecht de lucht in. Na 50 minuten staan we al op de grond in Birmingham.

Rondleiding

Onze TLO, Iris, een jonge Nederlandse die hier al vijf jaar woont, staat ons al op te wachten. Een half uur later zijn we bij ons hotel. Hier verblijven we samen met onze poulegenoten Duitsland, Spanje en Servië plus Zweden.

Na het diner krijgen we een korte rondleiding om te kijken waar onze ruimtes zijn. Daarna gaan we op gloednieuwe fietsen een rondje maken over dit zeer uitgestrekte universiteitscomplex. Hier gaan 25.000 studenten naar college, doen boodschappen, chillen, sporten, ontspannen en wonen. We zijn op de plek waar het moet gaan gebeuren de komende weken!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven