Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 na Israël ook te sterk voor Italië

Ruud Scheper
KNVB Media
10 september 2017, 15:00

Onder 17 voor het duel met Italië. - Foto: KNVB Media

Na de 4-0 zege op Israël heeft Oranje onder 17 ook haar tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi gewonnen. De equipe van KNVB-coach Kees van Wonderen was met 2-0 te sterk voor Italië. Was de oefenmeester na de eerste zege nog wat kritisch op zijn mannen, nu had hij vooral genoten. "Ze hebben het heel goed opgepakt.”

Ja, ze hadden de wedstrijd dan wel met 4-0 gewonnen, maar het krachtsverschil was niet zo groot als die score deed vermoeden, zo vertelde Van Wonderen na de eerste wedstrijd van het vierlandentoernooi in Duitsland. Teveel kansen waren er weggegeven en dat zou anders moeten tegen een topland als Italië, zo hield hij zijn gehoor voor.

Boodschap aangekomen

— Kees van Wonderen had genoten van zijn ploeg. 'We hebben geleerd van de dingen die we tegen Israël niet goed deden.'

Dat die boodschap was aangekomen bij de spelers bleek zondagmiddag. “Vrijdag wilden we te graag waardoor we onzorgvuldig werden. Nu wilden we ook graag, maar bleven we wél rustig aan de bal”, constateerde Van Wonderen tevreden. Het leverde een boeiend schouwspel op, met voor de pauze een licht optisch overwicht voor de Italianen.

Veel kansen leverde dat de blauwe armada overigens niet op. Oranje verdedigde als blok en Italië had de grootst mogelijke moeite om zich daar doorheen te voetballen. Slechts één keer verschenen de Italianen echt dreigend voor Oranje-goalie Joey Koorevaar, toen de bal uit een kluts ineens voor de voeten viel van Edoardo Vergani. De Italiaanse spits knalde de bal echter net naast. 

Oranje op voorsprong

— Venitchio Sint - hier in actie tegen België - gaf de assist voor de openingstreffer van Toshio Lake.

Ook Onder 17 kreeg voor de pauze twee keer een goede mogelijkheid om de score te openen en twee keer was Toshio Lake het eindstation van de aanval. Eerst kreeg trok Venitchio Sint de bal goed terug, maar eindigde de poging van Lake in de handen van Allessandro Russo, de tweede keer schoot de aanvaller de bal bij de tweede paal met links voor het doel langs van de Italiaanse doelman.

Een kwartier na de pauze kwam Onder 17 op een 1-0 voorsprong. Kenzo Goudmijn verraste de Italiaanse verdedigers met een snel genomen vrije trap, waarna Pherai met een knappe steekpass Sint de diepte in stuurde. Diezelfde Sint zag uit zijn ooghoek Lake bij de tweede paal opduiken en bediende hem op maat; 1-0.

Lessen geleerd

— Liam van Gelderen maakte het tweede doelpunt uit een corner.

Nadat Italië nogmaals via Vergani gevaarlijk was geworden – hij schoot voorlangs – sloeg Oranje een beslissend gat. Een corner vanaf de rechterkant werd ingedraaid en bij de tweede paal binnengelopen door Liam van Gelderen. Italië probeerde het daarna in de slotfase nog wel, maar verder dan een paar heikele scrimmages voor het doel van Koorevaar kwam het niet meer

Van Wonderen was uitermate tevreden met de 2-0 zege. “Dit is een mooi resultaat in een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander”, vond de oefenmeester. “De wedstrijd was van een veel hoger niveau dan die van vrijdag en je kon goed zien dat we hebben geleerd van de dingen die we daar niet goed deden. Ik ben heel blij met deze zege en zeker met de manier waarop.”

Statistieken Statistieken Onder 17 - Italië in cijfers.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen