Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O-17: 'Niet afwachten, maar trek je eigen plan'

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2017, 8:45

Kees van Wonderen spreekt een deel van zijn selectie toe tijdens de training. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt in Kroatië het EK, dat van 3 tot en met 19 mei wordt gehouden. Tegenstanders van de ploeg van coach Kees van Wonderen in de poulefase zijn Engeland, Oekraïne en Noorwegen. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten.

Huiswerkbegeleider Cris Peetsold, auteur van de Onder 17-blog.

Dag 7. Vandaag stralend zomerweer en dan komt het goed uit dat we tussen 17.00 uur en 19.00 uur trainen. Waarom zo laat? Morgen spelen we om 17.45 uur onze wedstrijd en dan is het beter om het trainingstijdstip daarop af te stemmen.

Na het ontbijt is het tijd voor een ochtendwandeling, die al na 8 minuten bij een basketbalveldje eindigt. Peter van Dort heeft hier een basketbaltoernooitje opgezet: drie tegen drie op een half veld. De bedoeling was: wie scoort in drie minuten de meeste punten? Al snel wordt het: wie scoort!

Studie

Om 10.30 uur slenteren we weer naar het hotel waar studie volgt en waar voor de niet-studenten een opdracht van de technische staf klaarligt. “Geef aan wat je plus- en verbeterpunten zijn. Kies een verbeterpunt uit en geef aan hoe je dat gaat trainen. Hoe word je beter, hoe ga je dat trainen? En hoe richt je je week in, zodat je dat kunt realiseren?"

De ochtendwandeling van Onder 17 eindigt bij een basketbalveldje.

Conclusie: je bent eigenaar van je eigen ontwikkelingsproces. Niet afwachten, maar een eigen plan maken en dat consequent uitvoeren. Aan het eind van de lunch neemt Kees van Wonderen het woord. “Rust is van wezenlijk belang voor goede prestaties. Dat betekent dus dat na de lunch een ieder een uur op zijn eigen kamer blijft. Wie dat niet kan opbrengen, meldt zich zo dadelijk bij de dokter. Hij heeft alternatieven voorhanden. Niemand komt. Wanneer een staflid toevallig op de gang van de spelers moet zijn, is er inderdaad sprake van rust.

Noorwegen

Om 16.30 uur vertrekt de bus naar weer een nieuw trainingsveld. Als we er aankomen, is juist het Engelse team bezig in te pakken om terug te gaan naar het hotel. De training staat volledig in het teken van de wedstrijd tegen Noorwegen.

Video-analist Nick Koster aan het werk.

Om 21.30 uur start de bespreking voor de match van morgen. Gisteravond heeft Frank tijdens de bespreking helder en begrijpelijk de Noorse speelwijze aan de spelers verteld en getoond. Vanavond komt Kees van Wonderen daar nog even op terug als de kansen en bedreigingen aan de orde komen. "Let op hun snelle omschakeling, ze zijn fysiek sterk en spelen snel voorin. Ze spelen compact."

Onze kansen benoem ik hier verder niet. De trainer zegt tot slot: "Probeer het altijd voetballend op te lossen, maar ga waar nodig het gevecht aan!"

Eurosport

Fans en andere belangstellenden die niet in staat zien de wedstrijd bij te wonen, hoeven niet te wanhopen. Vanavond 17.45 uur rechtstreeks te zien bij Eurosport 1! Dat betekent dus NOS Studio Sport van 19.00 uur maar opgenomen moet worden.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen