Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O-17: Het doel van het team is behaald

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2017, 7:30

Vreugde bij Onder 17 na weer een goal op het toernooi. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 14 tot en met 19 maart in eigen land de Eliteronde. Via dit kwalificatietoernooi kan de ploeg van coach Kees van Wonderen zich plaatsen voor de EK-eindronde. Tegenstanders in Uden en Groesbeek zijn achtereenvolgens België, Wit-Rusland en Italië. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten die in mei 2017 van de partij wil zijn op de EK-eindronde in Kroatië. Dit is zijn laatste bijdrage.

De focus is gericht op Italië. Oké, na het ontbijt eerst nog studie, maar vanaf de lunch draait het om de komende wedstrijd. Direct na het middageten lopen we door naar de bespreekruimte, waar coach Kees van Wonderen eerst de beelden tegen Wit-Rusland laat zien.

Natuurlijk de hoogtepunten. Daarna laten de beelden zien wat er in de organisatie niet goed ging, waardoor Wit-Rusland twee keer kon scoren. Fouten die op het EK niet meer gemaakt mogen worden. “Concentratie tot de laatste minuut en uitvoeren wat we afgesproken hebben!”

Hoe spelen zij?

Na deze woorden gaat de bespreking verder: Italië. Hoe spelen zij? Wat stellen wij daartegenover? De topscorer van Italië, Moise Kean, heeft al met Juventus in de Champions League gespeeld. Maar... hij is naar huis. Verder hebben drie spelers al een gele kaart, dus...

Het doel van Onder 17 is behaald.

Na de lunch enig spektakel. Twee spelers waren te laat bij de studie (een minuut te laat is ook te laat) en zingen er vrolijk op los. Een staflid was door de wekker heen geslapen en was dus te laat bij het ontbijt. Dapper zingt hij, en ook nog zuiver, het lied van Doe Maar: 'Als je wint, heb je vrienden'.

Technical Liaison Office

Bij de organisatie van zo'n toernooi komt natuurlijk heel wat kijken. Elk buitenlands team krijgt een TLO (Technical Liaison Officer) in zijn staf. Dat is een vrijwilligersfunctie en hij of zij begeleidt het team vanaf de aankomst op de luchthaven tot aan hun vertrek. Zij zorgen vooraf dat in het hotel de kamers beschikbaar zijn en zij staan verder 24 uur in dienst van het team.

Is er een probleem, de TLO'er komt met oplossingen. Wordt bijvoorbeeld de trainingstijd veranderd, dan zorgen zij dat ook de buschauffeur het weet en eventueel de keuken, zodat het eten op de juiste tijd klaar staat.

Hij of zij werkt natuurlijk nauw samen met de teammanager van het betreffende land. Wordt er een uitje georganiseerd, de TLO'er geeft suggesties en regelt het verder in goed overleg met de toernooidirectie.

— Hard gewerkt, veel plezier

Houvast

Als wij in het buitenland zijn, krijgen wij een Engels sprekende TLO, die ons van dienst is. Zeker in landen die ons onbekend zijn, zoals bij het laatste EK in Azerbeidzjan, is hij je houvast. Naast een kijkje in het leven van buitenlandse teams krijg je ook een brede kijk op de manier hoe voetbal op hoog niveau in elkaar steekt en beleefd wordt.

Dit is de laatste blog van dit Elitetoernooi. De jongens hebben hun doel gehaald. Het was een genoegen om met deze 18 jongens en een geweldige staf wederom op pad te zijn. Geen onvertogen woord is er gevallen. Er is keihard gewerkt, maar ook veel plezier gemaakt. Waardering over en weer.

Nog een maal volle tribunes en hopelijk een mooie slotwedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen