Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 geniet van plaatsing: 'Het EK in Kroatië... Geweldig!'

Ruud Scheper
KNVB Media
16 maart 2017, 22:15

Achraf el Bouchataoui zorgde op weergaloze wijze voor de 2-0. - Foto: KNVB Media

Wat hij dacht toen hij zijn stiftje tegen het net zag slaan? Achraf el Bouchataoui denkt even na. "Goal. Lekker. 2-0. We gaan naar Kroatië. Zo iets ongeveer.” De captain is net uit de kleedkamer gestapt waar Onder 17 de plaatsing voor het EK heeft gevierd. "Of het gezellig was? Bij ons is het altijd gezellig. Maar nu wel extra ja, haha.”

De sfeer zit er prima in bij Onder 17 na de tweede opeenvolgende winstpartij in het Elitetoernooi op eigen bodem. Ja, tegen Wit-Rusland brengt het zich op onnavolgbare wijze volkomen onnodig in de problemen, maar niemand die er na afloop nog om maalt. “We hebben het gehaald toch?”, grijnst de aanvoerder. “Dat is wat telt.”

Wijze les

Een wijze les noemt zijn coach Kees van Wonderen het en daar kan El Bouchataoui zich wel in vinden. “Wat er mis ging? We waren ons iets te veel aan het focussen op aanvallen en vergaten even te verdedigen. Dat zal ons niet weer overkomen”, belooft hij. “Maar het EK in Kroatië.. Geweldig. De wedstrijden worden live uitgezonden. Hier heb je heel het jaar, eigenlijk alle afgelopen jaren voor gewerkt. Om dat mee te mogen maken. Super toch?”

Daishawn Redan verliest een kopduel van Ilya Vasilevich. Kik Pierie kijkt van een afstandje toe.

En trots ja, dat ben ik ook op dit team. We hebben het toch maar geflikt

Super is bij vlagen ook het positiespel van de Oranjehemden. Om te smullen zijn de ragfijne combinaties die de Wit-Russische linies openrijten als een rijpe vrucht. De vreugdekreten en het applaus vanaf de zijkant is niet van de lucht. El Bouchataoui knikt. Ook hij heeft genoten. “Tuurlijk, dat doe je in het veld ook hoor. We waren heel aardig aan het voetallen. Daar geniet ik dan van. En trots ja, dat ben ik ook op dit team. We hebben het toch maar geflikt.”

Doel gehaald

Dogucan Haspolat loopt voorbij. Op de voet gevolgd door Zakaria Aboukhlal. De aanvaller die het Elitetoernooi tot zijn grote spijt aan zich voorbij moest laten gaan door een hersenschudding. Mooi om te zien is de teamgeest die in de ploeg zit wanneer de volledige ploeg na de 3-1 van Daishawn Redan naar de zijlijn vliegt om Aboukhlal in de feestvreugde te betrekken.

Onder 17 viert feest aan de zijkant. Middelpunt is de geblesseerde Zakaria Aboukhlal.

We hebben ons lesje nu wel geleerd

“Het doel is gehaald”, grijnst Haspolat. Hij heeft wel een verklaring waarom het in de slotfase tegen Wit-Rusland ineens zo lastig ging. “We gingen zo maar dingen doen, zonder idee”, vindt hij. “We hebben ons lesje nu wel geleerd.” Dat geldt ook voor Aboukhlal. “Het was even billenknijpen, zeker als je aan de zijkant staat. Dat is lastig ja. Maar bij het EK ben ik er zeker bij.”

Heel waardevol

Van Wonderen hoort het tevreden aan. “Dit soort dingen moeten ze zelf ervaren om het echt te leren. Je kunt ze er honderd keer voor waarschuwen, maar dan nog is het een kwestie van het zelf meemaken. Mooi dat dat nu gebeurd is, dan hoeft dat niet meer tijdens het EK. Voor de ontwikkeling van die jongens is het super dat we het hebben gehaald. Die ervaring, op dat toneel, dat is heel waardevol.”

Onder 17 swingt, knoeit én plaatst zich voor het EK Onder 17 swingt, knoeit én plaatst zich voor het EK Lees hier het wedstrijdverslag van het duel tegen Wit-Rusland.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen