Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Onder 17 - Een grote stap gezet

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2017, 13:00

Onder 17 versloeg de Belgische leeftijdsgenoten overtuigend met 2-0. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 14 tot en met 19 maart in eigen land de Eliteronde. Via dit kwalificatietoernooi kan de ploeg van coach Kees van Wonderen zich plaatsen voor de EK-eindronde. Tegenstanders in Uden en Groesbeek zijn achtereenvolgens België, Wit-Rusland en Italië. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten die in mei 2017 van de partij wil zijn op de EK-eindronde in Kroatië.

Even terug naar maandagavond. Bij de bespreking vertelde Kees over de blessure van Zakaria. “Voetballen is omgaan met successen en teleurstellingen, maar je moet door.” Daarna ging Kees over tot orde van de dag en vooral de dag erop: de wedstrijd tegen België. “De technische staf ziet kansen, als we als TEAM spelen, want 11 individuen winnen nooit! Kom je afspraken na, speel compact en speel vooral met je hoofd en met je hart.” Daarna was het weer tijd voor de beelden en de bedreigen en kansen. Vanuit hun opgedane ervaringen dit jaar kunnen de spelers dat goed verwoorden. 

Spieren wakker maken

— De trainingsvormen, de bespreking van Kees, de beelden, de wil om te winnen. Alles heeft goed uitgepakt.

Op een wedstrijddag is van belang om na het ontbijt de spieren wakker te maken. Meestal doen we dat in de vorm van een wandeling van een half uur. Nu een leuke variant. Een kleine 10 minuutjes lopen naar een brede en rustige stoep naast het ziekenhuis en daarna wat relaxte rondootjes met de winterjas aan. Na een klein kwartiertje lopen we weer naar ons hotel. 

De trainingsvormen, de bespreking van Kees, de beelden, de wil om te winnen. Dit alles heeft goed uitgepakt: 2-0 tegen België is een knappe teamprestatie! De tribune zit vol, rond het veld staan plukjes toeschouwers en de tientallen familieleden zien een sportieve wedstrijd. Kees kan dat allemaal veel beter verwoorden in zijn verslag. Na de wedstrijd krijgen degenen, die niet gespeeld hebben of maar kort ingevallen zijn, een training van Peter van Dort. Zo blijven zij ook in het wedstrijdritme. 

Moment van stilte

Kees, Peter en Sander zijn direct na de wedstrijd vertrokken naar het veld van De Treffers waar Wit-Rusland en Italië spelen om 18.00. Sander, die mee geweest is naar Portugal, zal de tegenstanders van Nederland analyseren. Italië wint overigens met 3-0. 

Nu even wat observaties vanuit onze eetzaal. Het was altijd zo, dat de spelers aan twee tafels zaten en de staf aan een derde. Dat vaste stramien is nu doorbroken. Aan elke tafel zit nu een mix van spelers en stafleden. De eerste keer wat onwennig, maar daarna genoeglijk. Voor en na het eten is er een moment van stilte voor ieder die daar behoefte aan heeft of het gewend is. De aanvoerder zegt alleen even: 'boys' en het geroezemoes verstomt onmiddellijk. 

Tot slot: na het diner houdt de medische staf spreekuur. Pijntje hier, pijntje daar. Voor sommigen is uitfietsen in de gym heilzaam. De ergste vermoeidheid is nu al gezakt, maar ik verwacht dat het niet al te laat wordt vanavond. 

Onder 17 - België Onder 17 - België Ga naar de samenvatting en het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen