Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

O17: examen op en buiten veld

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2016, 13:15
1:58

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar doet momenteel mee aan het Europees kampioenschap in Azerbeidjan. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar doet momenteel mee aan het Europees kampioenschap in Azerbeidjan. Maar dat is niet de enige titel die deze maand op het spel staat. De helft van de selectie moet dit jaar namelijk eindexamen doen. Gedeeltelijk op de Nederlandse ambassade in Baku.

Om die reden reist studiebegeleider Cris Peetsold altijd mee op de buitenlands trips van het jeugdelftal. De jongens krijgen huiswerklijsten mee en moeten naast het voetbal ook studeren. "Op jaarbasis zijn we toch 50 à 60 dagen op avontuur en tijdens die reizen willen we dat de jongens zo min mogelijk achterstand oplopen."

Gedachten verzetten

In mei worden de prijzen verdeeld. Zowel op als buiten het veld. Het grote doel van de trip naar Azerbeidjan is Europees kampioen worden, maar de helft van de selectie wil ook buiten het veld de vlag uithangen. Owen Wijndal, Dylan Vente, Pascal Struijk, Navajo Bakboord, Jordan Teze doen MAVO-eindexamen. Matthijs de Ligt en Ferdi Kadioglu willen hun HAVO-diploma halen.

"Ik probeer op beide focussen," zegt Owen Wijndal. "Het is allebei belangrijk voor je toekomst." Matthijs de Ligt vindt het prettig dat hij af en toe zijn gedachten kan verzetten. "Als je alleen maar aan voetbal denkt, slaat je hoofd ook helemaal op hol. "

Italië

Maandagmiddag zijn de gedachten niet bij biologie of Nederlands, maar bij de bal. Na de nederlaag tegen Spanje is een goed resultaat tegen Italië noodzaak. De wedstrijd begint om 14:00 Nederlandse tijd en wordt uitgezonden op Eurosport 1.


ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen