Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O-17: Iedereen op scherp

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2016, 9:30

Onder 17 tijdens de training voorafgaand aan het treffen met het gastland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 24 tot en met 29 maart de Eliteronde voor EK-kwalificatie in Duitsland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten dat wil schitteren later dit seizoen tijdens het EK in Azerbeidzjan.

Dag 7 en 8. Zondag stond in het teken van ontspannen. Het ontbijt was om 10.00 uur, zomertijd, dus het aantal uren nachtrust bleef gelijk. Verder is er die ochtend een uurtje studie en na de verplichte middagrust nog een uurtje.

Fanatiek bowlen

Om 15.30 uur de bus in op weg naar een groot bowlingcentrum, waar teammanager Patrick vijf banen had afgehuurd. Denk niet aan een suf spelletje bowlingbal-gooien, want zodra het competitie-element meespeelt, is emotie niet van de lucht: van dramatisch het hoofd schudden bij een slechte worp tot euforisch gespring en geschreeuw.

De hoogst scorende van elke poule streed mee voor de felbegeerde titel van 'Bowlingkampioen 2016'. Pascal was in de voorronde met 189 punten al de koploper en ook in de finale was hij onverslaanbaar, De mindere werpers, zoals ik, speelden hun eigen troostronde.

Pizza en ijs

Inspanningen maken de mens hongerig, dus op naar de pizzeria. Deze lag in het oude historische centrum van Düsseldorf. We liepen door een drukke straat die aan beide kanten omzoomd was met volle terrassen. Veel dronken Engelsen die na wedstrijd tegen Duitsland in Berlijn, de weg kwijt waren. In de pizzeria waren de pizza's niet aan te slepen en de sfeer was optimaal. IJs toe, wat wil je nog meer. Tegen tienen waren we weer in het hotel en zoals ze in de Achterhoek zeggen: we hadden de knollen op. Lekker naar bed dus.

Zondag begint de voorbereiding voor het beslissende duel tegen Duitsland. Vandaag weer een jarige. Ditmaal onze kitmanager, die het gezang met een glimlach in ontvangst neemt. In de ochtend de laatste studie-uren. Matthijs en Dylan maken beiden hun laatste tentamen van deze trip: economie, 120 minuten. Wat een kanjers! Het is sowieso een fanatieke studiegroep. Als er één wat langer naar het toilet wil, neemt hij zijn leerwerk mee!

Waar liggen onze kansen?

Na de lunch rusten. Om 16.15 uur volgt de bespreking. Aan de hand van wedstrijdbeelden van het duel Duitsland-Bulgarije wordt het Duitse spel geanalyseerd. Wat is hun kracht en wat zijn onze krachten? Wat vraagt dat van ons en waar liggen onze kansen? We hebben dit seizoen al twee keer tegen ze gespeeld en we hebben aan den lijve ondervonden hoe fysiek sterk ze zijn. De trainer bespreekt tot slot het speelplan.

Daarop in de bus naar het trainingsveld. De training is pas om 17.00 uur vanmiddag. Omdat de wedstrijd om 18.00 uur begint, komen ze zo vast in het juiste ritme. Natuurlijk staat de training in het teken van de wedstrijd. De trainers zijn altijd goed te horen op het veld, maar vandaag gaat ook daar een tandje op. Iedereen staat op scherp.

Laatste ontwikkelingen

Dan weer een bespreking. Dinsdag om 18.00 uur beginnen beide wedstrijden. Op UEFA.com is het live blog te lezen  Jan Willem, onze Head of Delegation, zal in de buurt van de bank te vinden zijn om de laatste ontwikkelingen op het andere veld door te spelen.

Ideale uitslagen: Bulgarije verliest, wij door. Duitsland verliest, wij door. Bij elke andere uitslag is het rekenen geblazen, waarbij zelfs het aantal gele kaarten een rol kan spelen.

Er worden volle tribunes verwacht. Ruim honderd kaarten liggen er klaar voor de familieleden en in de voorverkoop zijn al 3500 kaarten verkocht.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen