Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O-17: Vast patroon

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2016, 9:45

Voor de spelers van Onder 17 gaat het schoolwerk gewoon door tijdens de Eliteronde. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 24 tot en met 29 maart de Eliteronde voor EK-kwalificatie in Duitsland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten dat wil schitteren later dit seizoen tijdens het EK in Azerbeidzjan.

Dag 3. Eerst iets over het hotel. Dit Tulip Inn hotel ligt op het gigantisch grote jaarbeurscomplex. Het is dan ook een zakenhotel met 288 kamers. Het unieke van dit hotel is dat het aan het stadion en gedeeltelijk in het stadion gebouwd is. Vanuit het hotel kijk je zo de Arena in. Wat heet! Je maakt deel uit van het stadion, dat maar liefst 54.300 toeschouwers kan herbergen. Helaas ligt ook hier het komend weekend de competitie stil.

Studieruimtes

Als studiebegeleider ben ik veel verschillende studieruimtes geweest. Om een paar voorbeelden te noemen: een leeggeruimde hotelkamer, een wijnbar, een conferentiezaal met 200 stoelen met een schrijfblad in de leuning, een kelder zonder enig daglicht. Maar deze ruimte slaat alles: we zitten in een skybox!

Onze kamers liggen op de derde verdieping, waar we ook onze eigen eetzaal hebben. Alles is zoals altijd weer prima in orde. De Duitsers (18 spelers en 22 begeleiders) zitten één etage hoger. In de gang en in de bar komen we elkaar tegen en aangezien er in dit seizoen al voor de derde keer tegen elkaar gespeeld wordt, is het contact prettig. Bulgarije en Slowakije zitten in een ander hotel.

Dagprogramma

Vandaag, woensdag, is weer een dag met dezelfde activiteiten op dezelfde momenten, oftewel in schema:

8.30 - wekken
9.00 - ontbijt
9.45 - 11.45 - studie
12.15 - lunch
13.00 - 14.00 rust - op eigen kamer
14.15 -  tapen
14.45 - vertrek training
15.15 - training
18.00 - diner
20.30 - bespreking
21.00 - broodjes, fruit en yoghurt voor de liefhebber
22.30 - op de kamers

Je ziet een vol programma, met gelukkig wel ruimte voor ontspanning.

Donderdag dan eindelijk de eerste wedstrijd tegen Bulgarije. Het team heeft de wedstrijdbeelden van de tegenstander gezien en de trainer heeft ze nogmaals op het hart gedrukt de afspraken goed na te komen en de tegenstander onder druk te houden, waarbij het tempo van handelen constant hoog moet zijn. "Voor de goal moet het gebeuren, zorg  voor voldoende bezetting voor de goal, heb geduld, blijf voetballen, dan valt  het doelpunt zeker."

Supporters

Alle ouders en veel andere familieleden komen ze aanmoedigen. Laten we hopen op een vol stadion met superenthousiaste toeschouwers, die onze jongens dat extra steuntje geven, waardoor zij het verschil kunnen maken en de eerste overwinning in hun zak kunnen steken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen