Onder 17 verslaat Italianen

16 september 2011, 20:06

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft het tweede duel in het vriendschappelijke Vierlandentoernooi in Duitsland gewonnen. Na de 2-0 nederlaag tegen het gastland woensdag, volgde vrijdag een 1-0 zege op Italië. Anwar El-Ghazi benutte al vroeg in het duel een strafschop.

KNVB-coach Albert Stuivenberg gaf tegen de Italianen elf andere spelers de kans om te beginnen. In deze nieuwe samenstelling kon Onder 17 zich goed meten met Italië. De wedstrijd ging gelijk op, maar eindigde in het voordeel voor Oranje. Al na tien minuten ging de bal op de stip, nadat Thom Haye in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Debutant El-Ghazi toonde lef en schoot de bal binnen.

Fysieke strijd

Het vervolg van de wedstrijd speelde zich veel op het middenveld af. Italië dat veel grote mannen in de gelederen had, maakte er vooral een fysieke strijd van en was veelal gevaarlijk via spelhervattingen. Onder 17 kwam wel een aantal keren dicht bij de goal, maar kon geen uitgespeelde kansen creëren.

Ook na rust bleef dit spelbeeld gehandhaafd. De ploeg van Stuivenberg beleefde een aantal hachelijke momenten, maar mede dankzij goed verdedigend werk en sterk optreden van doelman Rodney Rosink, bleef de voorsprong op het scorebord. Vlak voor tijd kreeg Sheraldo Becker de kans om de score te verdubbelen, maar zijn inzet verdween over het Italiaanse doel.

Stapje vooruit

Stuivenberg was content met het optreden van zijn ploeg. ,,We zijn goed overeind gebleven tegen het vooral fysiek sterke Italië. Helaas gaven we te veel vrije trappen weg, waardoor Italië gevaar kon stichten. Daar hebben we zeker van geleerd. We hebben weer een stapje vooruit gemaakt.”

Maandagmorgen om 10 uur sluit Onder 17 het Vierlandentoernooi af met een duel tegen Israël.

Onder 17 – Italië 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 10. Anwar El-Ghazi (strafschop) 1-0.

Opstelling Nederland: Rodney Rosink, Yemaro Hoogdorp, Sandy Walsh, Tom Noordhoff, Jorrit Hendrix, Rick Karsdorp, Thom Haye, Rai Vloet (71. Tony Trindade de Vilhena), Anwar El-Ghazi (59. Moussa Sanoh), Kai Huisman (77. Stijn Derkx), Sheraldo Becker.