Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schepers droomt van WK in Nigeria

KNVB Media
KNVB Media
31 mei 2009, 12:45

Foto:

In de rubriek Onder Oranje wordt een speler of speelster van een nationaal team uitgelicht. In deze aflevering: Bob Schepers (17), uitkomend voor Cambuur Leeuwarden en het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar.

,,Ik had nooit verwacht dat ik het EK in Duitsland voor spelers onder 17 jaar mee zou mogen maken. Ik speel bij Cambuur, terwijl de meeste jongens van dat elftal voetballen bij de grote clubs. Ajax, Feyenoord, Arsenal, dat soort clubs. In februari deed ik bij Onder 17 al mee aan een oefentoernooi, maar in de kwalificatie was ik er even later niet bij. Toen dacht ik dat ik niet opgeroepen zou worden."

,,Het EK was echt super om mee te maken. Ik startte als tweede linksbuiten, maar heb uiteindelijk toch mijn minuten kunnen maken. In de halve finale speelde ik en in de finale ook. Al die toeschouwers op de tribune tijdens de finale waren tegen ons. In het veld merkte ik toch het niveauverschil. Tijdens de halve finale tegen Zwitserland bijvoorbeeld zat ik na zestig minuten helemaal stuk. De tegenstanders waren fysiek heel sterk. Bij sommige spelers dacht ik: die kunnen toch geen zeventien zijn?"

Grapjes over Cambuur

,,Het hele toernooi was op Eurosport te zien en bij mij op school in de kantine hebben ze allemaal gekeken. Ik heb er foto’s van gezien, het leek wel of de hele school had gespijbeld. Ook mijn familie leefde mee. Bij Onder 17 maken ze wel eens grapjes over Cambuur. Dan zeggen ze dat ze ook wel bij Cambuur willen spelen, dan kunnen ze ook zo makkelijk hun debuut maken in het eerste. Dat geeft niks hoor, dat pesten. Ik promoot mijn club juist in de groep. Ik zeg dan dat het in het Cambuur-stadion altijd vol zit, en dat de club enorm leeft in de stad."

,,Ik heb bij Cambuur net een driejarig contract getekend en ik heb mijn debuut inmiddels gemaakt. Dat was in april tegen Dordrecht. Ik mocht een kwartier voor tijd invallen voor Sandor van der Heide. Ook al zo onverwacht, ik hoorde een dag van tevoren dat ik mee mocht. Ik dacht dat ik alleen maar bij de selectie zat om te kijken hoe het er nou allemaal aan toegaat bij een wedstrijd."

WK is een droom

,,Belangstelling van grotere clubs is er nooit geweest voor mij. Voor zover ik weet tenminste. Er is wel sprake geweest van een leenperiode bij FC Groningen, omdat die club samenwerkt met Cambuur. Uiteindelijk haalden zij een andere linksbuiten. Ik train nu een paar keer in de week mee met het eerste. Het zal nog lastig worden om definitief bij de selectie te komen. De overstap is groot, een beloftenelftal hebben we niet bij Cambuur. Ik wil aanhaken bij het niveau van mijn ploeggenoten bij Onder 17. Het WK in Nigeria in oktober, daaraan meedoen is een droom."

,,Naast voetbal ben ik ook druk met school. Ik zit in de vijfde van het gymnasium. Ik word op school geholpen door een docent die er voor zorgt dat ik niet teveel mis door het voetbal. Cambuur is een slapende reus, zoals we hier in Leeuwarden zeggen. De club heeft het de laatste jaren moeilijk gehad maar als het begint te lopen, is de hele stad enthousiast. Binnen een paar uur was de play-offwedstrijd tegen Roda JC bijvoorbeeld uitverkocht. Natuurlijk was ik daar ook bij. Hoewel ik een geboren Tukker ben, draag ik Cambuur inmiddels in mijn hart."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen