Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 wint met minimaal verschil van Hongarije

KNVB Media
KNVB Media
7 november 2019, 21:15

Delano van der Heijden in duel met een speler van Hongarije. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft donderdagavond ook de tweede wedstrijd tegen Hongarije gewonnen. In een waterkoud Assen zorgde Iggy Houben voor het enige doelpunt voor het team van KNVB-coach Martijn Reuser.

Twee gespeeld, twee gewonnen. Internationaal gezien is dat een resultaat dat staat. Reuser was donderdagavond dan ook tevreden met de overwinning, maar de manier waarop de tweede winst op de Hongaren tot stand kwam liet te wensen over. “De uitvoering was matig”, vond Reuser. “We hebben het wel geprobeerd, maar het was niet intelligent genoeg. Vooral de voorwaartsen lieten het afweten. Aannames waren niet goed en er was weinig rendement. Het was niet goed genoeg voor het niveau dat gevraagd wordt.”

Jamal Ourhris aan de bal.

Onzekerheid

Onder 16 was in de ogen van Reuser te gretig in de openingsfase. Het leverde een vroege kans op voor Hongarije, maar daarna had Nederland twintig minuten lang amper iets te vrezen van de bezoekers. De Hongaren werden teruggedrongen op eigen helft, maar echt grote kansen wist Onder 16 niet te creëren. “Vervolgens leek er een iets van onzekerheid in ons spel te komen”, zag Reuser.

Het was alsof de Hongaren dat aanvoelden, want de bezoekers kwamen een stuk beter in de wedstrijd. Vanuit de omschakeling waren de beste kansen zelfs voor de ploeg van trainer Attila Belvon. Onder 16 had het aan de paal (twee keer) en de prima keepende Charlie Setford te danken dat het niet tegen een achterstand aanliep. Aan de andere kant van het veld was er nog een mogelijkheid voor Aurelio Oehlers na een knappe individuele actie, terwijl een schot van Jamal Ourhris net uit de kruising werd geplukt door de Hongaarse doelman.

KNVB-coach Martijn Reuser geeft aanwijzingen.

Amper in de problemen

In de rust probeerde de technische staf de onzekerheid bij Onder 16 weg te nemen met bemoedigende woorden. Toch bleef ook na rust de uitvoering matig. In de problemen kwamen de Nederlandse talenten echter niet. Hongarije kwam in het tweede bedrijf amper nog op de helft van Nederland. Onder 16 had een overwicht, maar omdat het spel slordig was leverde het geen grote kansen op. Uiteindelijk was het Iggy Houben die acht minuten na rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende.

Groots werd de zege echter niet gevierd, want het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten. “Een aantal jongens heeft niet goed gespeeld”, blikte Reuser terug. “Afgelopen dinsdag hebben we in aanvallend opzicht verschillende dingen teruggezien waar we de afgelopen dagen op hebben gehamerd. Vandaag liep dat een stuk minder. Het is afvragen of dat een momentopname was of niet. Gelukkig waren er ook nog spelers die er positief uitsprongen. Zo vond ik dat onze doelman Charlie Setford een goede wedstrijd keepte, terwijl Robin Horst met name voor rust een prima wedstrijd speelde.”

Iggy Houben juicht nadat hij Onder 16 op voorsprong heeft gezet.

De spelers van Onder 16 keren na de wedstrijd van donderdag tegen Hongarije weer terug bij hun clubs. In februari komt het team opnieuw bij elkaar. Dan speelt het een vierlandentoernooi in Portugal.

Statistieken:

Nederland - Hongarije 1-0 (0-0).

Score: 48. Houben 1-0.

Opstelling Nederland: Setford; Gooijer, Van den Berg, Gil y Muinos, Aning; Horst, Ourhris, Comenencia; Houben, Van der Heijden, Oehlers.

De basiself van Onder 16 donderdag tegen Hongarije.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen