Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 overtuigend langs Hongarije: 2-0

Willem Korenromp
KNVB Media
5 november 2019, 21:30

Ontlading bij Ilyas El Moussaoui nadat hij Onder 16 op een 2-0 voorsprong heeft gezet. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft dinsdagavond een overtuigende zege geboekt op Hongarije. In Assen was het team van KNVB-coach Martijn Reuser met 2-0 te sterk voor de bezoekers. Raphael Sarfo en Ilyas El Moussaoui zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

Voor Onder 16 was de interland tegen Hongarije de eerste van het seizoen. Het team kwam in september al eens bij elkaar voor een tweedaagse trainingsstage in Zeist, maar wedstrijden speelde het team van Reuser nog niet. In Assen maakte Onder 16 desondanks een prima indruk. “Ik ben een super tevreden coach”, sprak Reuser na de overwinning. “Ten opzichte van vorig seizoen hebben we echt stappen gezet. We hebben veel kansen gecreëerd en er zat veel variatie in het aanvalsspel. Dat was goed om te zien.”

Onder 16 beleefde eigenlijk alleen in de eerste helft een hachelijk moment, toen de Hongaren er vanuit de omschakeling supersnel uitkwamen. De aanval van de bezoekers eindigde echter met een schot op de lat. “Maar daarna kregen wij steeds meer grip en creëerden we steeds meer kansen”, zag Reuser.

Raphael Sarfo in een verbeten duel met een Hongaarse tegenstander.

Sarfo opent de score

Toch duurde het even voor Onder 16 mocht juichen. Halverwege het duel hadden beide teams nog niet gescoord, maar direct na rust kwamen de Nederlandse talenten scherp uit de kleedkamer. Raphael Sarfo opende de score. Een combinatie door het midden belandde bij de naar binnen getrokken rechtsbuiten, die na een fraaie individuele actie de bal hoog achter de Hongaarse doelman schoot.

Niet veel later tekende Feyenoord-aanvaller Ilyas El Moussaoui voor de tweede treffer van de avond. Reuser: “Hij had het de eerste helft moeilijk en stond wat geïsoleerd, maar in de tweede helft ging hij beter met de ruimtes om. Bovendien wist hij zijn tegenstander beter aan zich te binden, waardoor er ook ruimte ontstonden voor andere jongens. Dat hij zijn doelpuntje meepikte was mooi voor Ilyas.”

Onder 16 viert het doelpunt van Ilyas El Moussaoui.

Dominant

Onder 16 domineerde het duel en kwam in het vervolg niet meer in de problemen. Hongarije creëerde amper kansen, terwijl Nederland een aantal mogelijkheden onbenut liet om verder uit te lopen. “We hadden minimaal nog een doelpunt extra moeten maken”, vond Reuser. “Misschien zelfs wel twee.”

De gemiste kansen ten spijt, was de KNVB-coach content met het spel dat zijn ploeg had laten zien. “We hebben vorig jaar het fundament gelegd door ons veel te richten op de verdediging en omschakeling, nu zetten we de volgende stap door meer het accent te leggen op  het aanvalsspel. Zeker in de tweede helft hebben we dat teruggezien. Wat verder bemoedigend was, was dat jongens als Amourricho van Axel Dongen en Gabriel Osei Misehouy zich hebben laten zien. Vorig jaar hebben we op beiden weinig een beroep kunnen doen door blessures, maar zij hebben zich vanavond goed geprofileerd.”

Gabriel Osei Misehouy draait weg bij zijn tegenstander.

Donderdag opnieuw tegen Hongarije

De wedstrijd van dinsdagavond was de eerste van een tweeluik tegen Hongarije. Aanstaande donderdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in Assen. Ook dan wordt er om 18.30 uur afgetrapt. De verwachting is dat Onder 16 dan in een andere samenstelling speelt. “Vandaag is er één jongen ingevallen. De overige jongens die op de bank begonnen mogen het donderdag laten zien.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van Nederland - Hongarije.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen