Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Futureteam onder 16 krijgt lesje in effectiviteit van Estland

KNVB Media
KNVB Media
19 februari 2019, 18:00

Het Futureteam onder 16 ging onderuit tegen Estland. - Foto: KNVB Media

Het Futureteam voor spelers onder 16 jaar beleefde dinsdag op de KNVB Campus tegen Estland zijn vuurdoop. Het team van KNVB-coach Mischa Visser had in grote delen van de wedstrijd het betere veldspel, maar kreeg uiteindelijk een lesje in efficiëntie en verloor met 2-0.

Het Futureteam bestaat uit spelers die biologisch gezien iets later rijp zijn. Vooral op fysiek vlak blijven ze daardoor achter op leeftijdsgenoten. Voor het gros van de spelers was het de eerste keer dat ze tegen een ander land speelden. “Dat is zo ontzettend leerzaam voor ze”, sprak Visser. “Estland speelde met hun normale Onder 16. Dat waren grote, potige gasten die volle bak voor de overwinning speelden. Sommige jongens waren een kop groter en een keer zo breed als onze jongens. Ga er dan maar aan staan.” 

KNVB-coach Mischa Visser.

Ondanks de fysieke achterstand kwam Onder 16 tot verzorgd voetbal. Het speelde veel op de helft van de Esten, maar rond het zestienmetergebied stokte het vaak. “Het ontbrak soms in de afstemming in de eindfase”, zag Visser. “Dat is op zich niet gek, want er zijn maar weinig momenten geweest waarop we samen zijn geweest met deze groep. Desondanks speelden we heel fris en creëerden we ook veel kansen. Estland had veel minder mogelijkheden, maar strafte kleine fouten van ons keihard af. We hebben een les in effectiviteit gekregen.”

Genoten

Het verlies ten spijt, was Visser tevreden over de tweedaagse trainingsstage die het Futureteam in Zeist afwerkte. “Als staf hebben we genoten van deze groep. Het zijn heel talentvolle spelers die met veel plezier voor Nederland uitkomen. Ik ben heel erg te spreken over dit Futures-concept. Het is heel goed dat we ook deze groep spelers in kaart hebben. Bij de vorige activiteit heeft een aantal spelers zich al dermate in de kijker gespeeld, dat we ze vorige week met het reguliere Onder 16 hebben meegenomen naar het vierlandentoernooi in Portugal. De jongens kunnen zich dusdanig etaleren dat ze een optie worden voor Onder 16. Het is een traject dat alleen maar winsituaties heeft.”

De volledige selectie van Futures onder 16.

Statistieken

Futures onder 16 – Estland 0-2 (0-1).

Score: 26. Kallas 0-1, 47. Kursaksin 0-2.

Opstelling Nederland: Okpu; Van Aken, Postma, Annamousi, Van Dijk; Oulad M’hand, Altena, Moore; Van der Heiden, Martha, Wassenaar.

Bank: Smits, Christoffel, Nassoh, Kroesen, Boumenjal, De Jonge*
*Nederland heeft doorlopend gewisseld. Alle reserves hebben speeltijd gekregen.

Trainen op de KNVB Campus

De plek waar onze nationale selecties trainen, eten en slapen. Ook voor amateurverenigingen biedt de KNVB Campus volop mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen