Onder 16 legt toernooiwinnaar Tsjechië over de knie: 7-0

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2018, 20:00

Mohamed Taabouni zette Onder 16 voor rust op voorsprong. - Foto: KNVB Media

Na twee gelijke spelen heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar het vierlandentoernooi in Roemenië op overtuigende wijze afgesloten. Het team van KNVB-coach Peter van der Veen rolde toernooiwinnaar Tsjechië met 7-0 op.

Tijdens de wedstrijdbespreking van Martijn Reuser voelde ik al een bepaalde focus

De oefenmeester voelde aan de vooravond van de wedstrijd al dat het wel eens een bijzonder duel zou kunnen worden. “Martijn Reuser (assistent-trainer, red.) bespreekt de tegenstander altijd een dag voor de wedstrijd. Tijdens die bijeenkomst voelde ik al een bepaalde focus binnen het team. Dat was een dag later niet anders.”

Andere speelwijze

Onder 16 hanteerde tegen de Tsjechen een iets andere speelwijze dan in de duels tegen Polen en Roemenië en dat wierp zijn vruchten af. “We hebben iets veranderd in onze manier van druk zetten. Daarnaast hebben we Tsjechië het spel laten maken, daar hadden ze heel veel moeite mee. Zelf hebben we meer op reactie gespeeld, dat liep fantastisch.”

KNVB-coach Peter van der Veen.

Vanaf het eerste fluitsignaal kon Onder 16 de tegenstander op die manier bij de keel grijpen. Het leidde tot een terechte 2-0 voorsprong bij rust. En daarmee mocht Tsjechië de handen dichtknijpen. “Als je het aantal kansen zag dat wij hadden, had het ook wel 5-0 kunnen zijn”, vond Van der Veen.

Onder 16 trok het goede spel door in de tweede helft. De doelpunten vielen in rap tempo achter elkaar en Tsjechië had helemaal niets meer in te brengen. Jaymillio Pinas kroonde zich uiteindelijk tot man van de wedstrijd door vier treffers voor zijn rekening te nemen. “Maar niet alleen hij was goed. Eigenlijk vond ik iedereen vanavond een goede wedstrijd spelen.”

Topscorer en beste speler

Een aantal jongens heeft zich deze dagen echt bewezen

Door de drie treffers kwam het totaal van Pinas tijdens het vierlandentoernooi op zes doelpunten uit. Daarmee kroonde de spits van Ajax zich tot topscorer. Daarnaast werd de aanvaller uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Als team eindigde Onder 16 op de tweede plek, achter de Tsjechen die eerder met 4-1 en 6-0 wonnen van Roemenië en Polen.

Door de ruime overwinning sloot Onder 16 het toernooi daardoor toch nog met een positief gevoel af. “Het was vooral goed om een bredere groep in kaart te krijgen”, vond Van der Veen, die een aantal vaste waarden miste. “Een aantal jongens heeft zich deze dagen echt bewezen. Ze hebben zich gemeld om bij de groep te gaan horen. Dat is heel mooi om te zien.”

StatistiekenBekijk de statistieken van de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven