Duitsland verslaat Onder 16

8 februari 2016, 19:19

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft het vierlandentoernooi in Portugal maandag afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen Duitsland. Daarmee eindigde de ploeg op de derde plaats met drie punten.

Oranje was het toernooi goed begonnen met een 2-0 overwinning op Frankrijk, maar verloor zaterdag met 2-1 van het gastland. Omdat Portugal maandag eerder op de dag verrassend verloor van Frankrijk, was de toernooiwinst onverwacht toch weer binnen handbereik. De ploeg van KNVB-coach Edwin Petersen moest dan wel winnen van Duitsland.

Hopen

Lang mocht Nederland hopen op dit resultaat. De ploeg speelde verzorgd en had ook mogelijkheden om de score te openen. Vooral Mohammed Mallahi was dicht bij een treffer. Hij kon oog in oog met de Duitse doelman echter niet scoren. Vlak voor rust kreeg de ploeg een onverwachte tegenslag te verwerken. Charles-Jesaja Herrmann slalomde door de Nederlandse verdediging en schoof de bal langs doelman Jasper Schendelaar: 1-0.

Direct na rust was de hoop op de toernooiwinst definitief vervlogen. Uit een corner zorgde Jonathan Burkardt van dichtbij voor de 2-0. Via Daishawn Redan, Thomas Buitink en Elton Kusi was Onder 16 nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar mocht het ook van geluk spreken dat de Duitsers aan de andere kant de score niet verder uitbreidden. Met de 2-0 overwinning greep Duitsland de toernooiwinst.

Tegenslag

Petersen had na afloop gemengde gevoelens. “In de eerste helft speelden we goed en hadden we op voorsprong kunnen komen. Dat we vlak voor en na rust treffers moesten incasseren was echter een flinke tegenslag. Qua tempo, omschakeling en duelkracht moeten we nog een stap maken. Daarnaast waren we te slordig in de afronding. Aan de andere kant is het wel knap hoeveel kansen we hebben gecreëerd.”