Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 doelpuntloos tegen Kroatië

KNVB Media
KNVB Media
10 september 2015, 17:32

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is ook tijdens de tweede ontmoeting met Kroatië niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Schijndel stond na tachtig minuten een 0-0 eindstand op het scorebord. De Nederlandse talenten speelden de wedstrijd grotendeels met tien man, na een vroege rode kaart voor Abdul Sankoh.

De aanvaller van Sparta Rotterdam moest al na vier minuten de kleedkamer opzoeken. “Vanaf de bank konden we niet zien wat er gebeurde”, zegt KNVB-coach Edwin Petersen. “Abdul vertelde dat hij werd vastgehouden door een van de Kroatische spelers en zich losrukte. De scheidsrechter zag daar kennelijk een slaande beweging in.”
 
Tactisch plan overboord
 
De vroege rode kaart zorgde ervoor dat het tactische plan van Onder 16 overboord kon worden gegooid. “Zuur, want we hebben veel tijd in de voorbereiding gestoken”, sprak Petersen. “Aan de andere kant is dit ook leerzaam. Je ziet hoe spelers met de situatie om gaan. Wat ze extra doen om het verlies van één speler te compenseren en hoe ze de gemaakte afspraken nakomen. Als team hebben we heel hard gewerkt, daar ben ik tevreden over. Dit duel heeft ons wat dat betreft veel wijsheden opgeleverd.”
 
Ondanks de ondertalsituatie deden de Nederlandse talenten in het vervolg van het duel weinig voor de Kroatië onder. Het team kreeg zelfs een handvol opgelegde mogelijkheden om op voorsprong te komen. De bezoekers zetten daar bar weinig tegenover. Slechts één keer werd Kroatië dreigend, maar de inzet werd door Nederland van de lijn gehaald.
 
Compliment
 
“Dat vond ik wel opmerkelijk. Zelf met een man meer bleef Kroatië afwachtend spelen. Ze kwamen duidelijk voor een punt en gingen zelfs tijd rekken. Dat zie ik als een groot compliment voor ons team”, aldus Petersen. De oefenmeester zag echter ook een punt van kritiek. Onder 16 had scherper moeten zijn in de afwerking. “Op het moment dat je kansen krijgt om de score te openen, dan moet je jezelf ook belonen. Daar moeten we aan werken.” 
 
Statistieken:
 
Nederland – Kroatië 0-0.
 
Rode kaart: 4. Sankoh (Nederland).
 
Opstelling Nederland: Custers; Kusi, Aberkane, Pierie, Smulders; Ekkelenkamp (55. Mendonca), Huijgen, Van den Berg (41. Familia-Castilo); Sankoh, Darkwa (55. Buitink), Aboukhlal (68. El Bouchataoui).

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen