Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fernandes schiet O-16 langs Italië

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2015, 22:57

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft dinsdagavond in Noordwijk een 1-0 overwinning op Italië geboekt. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Leandro Fernandes (foto). Een voorzet vanaf de linkerflank van de jeugdspeler van PSV werd door iedereen gemist, waarna de bal verrassend in het doel rolde.

De overwinning van de Nederlandse talenten was volgens KNVB-coach Edwin Petersen niet meer dan terecht. "De ploeg met de betere intenties in het spel heeft gewonnen", sprak de trainer. "Italië speelde vrij opportunistisch. Met de lange bal zocht het snel de diepte, wij hebben ons daar goed staande tegen gehouden. We hadden de controle en hebben amper kansen weggegeven."
 
Dat laatste was vooral de verdienste van de Nederlandse achterhoede. "De achterste lijn stond heel goed", vond Petersen. "Ook onze keeper, Mike van de Meulenhof was heel alert. Hij schermde de ruimte die tussen het doel en de verdediging lag goed af en onderschepte daardoor veel diepe ballen, waardoor Italië amper gevaarlijk werd. Wel moeten we nog leren om als team beter te verdedigen. Gelukkig maakte Italië daar amper gebruik van."
 
Onwennig
 
Doordat Onder 16 ten opzichte van de vorige interlands met een aantal andere spelers speelde, oogde het spel van Nederland soms wel wat onwennig. De voorste linie kon moeilijk in stelling worden gebracht, terwijl de buitenspelers voor weinig diepte in het spel zorgden. Na rust werd het spel van het team van Petersen beter. De vrije man op het middenveld werd beter gevonden en Oranje kwam ook verdiend op voorspong.
 
De credits voor het doelpunt gingen naar Leandro Fernandes. Hij draaide goed weg op links en bracht de bal scherp voor het Italiaanse doel. Opvallend genoeg werd de bal door alles en iedereen gemist, waardoor deze zomaar achter de Italiaanse doelman viel. "Het was een beetje een 'lucky goal', maar op basis van het wedstrijdbeeld zeker verdiend", vond Petersen.
 
Geleerd
 
Waar verwacht werd dat Italië er in de slotfase nog een slotoffensief uit zou persen, kwam Nederland ook in de laatste fase van de wedstrijd amper in de problemen. "Daarin hebben we geleerd van het toernooi dat we eerder dit seizoen in Portugal hebben gespeeld. We namen geen onnodige risico's en speelden de wedstrijd professioneel uit. We kregen zelfs nog een paar kansen op een tweede doelpunt, terwijl Italië hetzelfde spelletje bleef spelen en snel de diepte zocht. Het was voor ons eenvoudig om daarop te anticiperen."
 
Onder 16 en Italië staan donderdag wederom tegenover elkaar. Ook dan vormt de thuishaven van v.v. Noordwijk het strijdtoneel. De wedstrijd begint om 11.30 uur.
 
Statistieken:
 
Nederland - Italië 1-0 (0-0).
 
Scoreverloop: 68. Fernandes 1-0.
 
Opstelling Nederland: Van de Meulenhof; Bakboord, Hoogveld, Obispo, Theunissen; Souren (41. Altintas), Fernandes, Kardioglu (60. Schoonbrood); Adekanye (41. Dag), Vente (61. Piro), Chong (60. Frimpong).

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen