Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 verliest van Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2015, 21:27

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is woensdag het vierlandentoernooi in eigen land begonnen met een nederlaag. Op het complex van ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht waren de leeftijdsgenoten uit Tsjechië met 0-1 te sterk.

Onder 16 had een lastige avond. De Tsjechen speelden veel de lange bal en gokten op lengte en fysieke kracht. Bovendien speelde de ploeg 4-4-2 in een ruit, een systeem dat veel spelers van Oranje in de nationale competitie niet vaak tegenkomen, verklaarde KNVB-coach Edwin Petersen het spel van zijn ploeg. ,,We probeerden wel op te bouwen, maar het was te onrustig. Toch had er meer ingezeten. Ik vind dat de wedstrijd in evenwicht was waarbij wij de beste kansen hebben gekregen.”

Dreigend

In de eerste helft had Onder 16 de score al kunnen openen. Met name Godfried Frimpong en Justin Kluivert waren dicht bij een treffer. De Tsjechen waren wel dreigend, maar echte kansen leverde dit niet op.

Ook na rust had Nederland de controle. Eén moment van onachtzaamheid hielp de Tsjechen echter in het zadel. Een onzorgvuldige terugspeelbal zorgde voor verwarring in de Nederlandse defensie. Antonin Rusek profiteerde. Hij onderschepte de bal, draaide weg en schoot de bal onder doelman Bilal Bayazit door.

Onder 16 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om deze te forceren. Hierbij had het de pech dat arbiter Andy Wiemer geen strafschop gaf aan Tahith Chong die tussen twee man wilde glippen, gevaarlijk leek te gaan worden, maar door een Tsjechische verdediger uit balans werd gebracht.

Moeizame wedstrijd

,,Het was een leerzame, maar moeizame wedstrijd”, concludeerde Petersen. ,,Dit lag voor een deel aan het spel van de Tsjechen. Toch vind ik dat wij voldoende gecreëerd hebben. We hebben onszelf alleen tekort gedaan dat we uit deze kansen niet gescoord hebben.”

Vrijdag staat het tweede duel op het programma. Om 19 uur is Ierland, dat woensdag de Verenigde Staten met 1-0 versloeg, in 's Gravenzande de tegenstander.

Statistieken:

Onder 16 – Tsjechië 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 50. Rusek 0-1

Opstelling Nederland: Bayazit, Van Wallenburg (72. Van de Schepop), Bakboord, Obispo, Malacia, Fernandes (72. Schoonbrood), Lonwijk (58. Nunnely), De Fretes, Kluivert, Chong, Frimpong (Adekanye).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen